Afbeelding

Verfilming voor De Val van Annika S. en waar gaat de nieuwe roman van Hendrik Groen over?

Foto: Pexels

Verfilming voor De Val van Annika S. en waar gaat de nieuwe roman van Hendrik Groen over?

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


De Val van Annika S. krijgt verfilming

Het boek van Annejet van der Zijl, De Val van Annika S., wordt verfilmd. Dit is het derde boek van de schrijfster waar een filmbewerking van gemaakt wordt. Eerder waren dat de boeken Sonny Boy en Anna (die bewerkt werd tot Annie M.G). Het boek De Val van Annika S. werd in 2018 uitbracht, onder het pseudoniem Simons & Van der Zijl.

Bron: .nu.nl/

Karin Slaughter stopt niet met schrijven over geweld

Amerikaanse bestsellerauteur Karin Slaughter is niet van plan om te stoppen met schrijven over geweld tegen vrouwen. “Ik vind het belangrijk om er geen doekjes om te winden. Vrouwenhaat, mishandeling, huiselijk geweld en femicide, komen wereldwijd op een grote schaal voor. Het is belangrijk om dat te benoemen”, vertelt Slaughter in een gesprek met De Telegraaf. De auteur snijdt graag moeilijke onderwerpen aan in haar boeken.

Bron: .nu.nl/

Hendrik Groen richt zich tot volkstuin in nieuwe roman

Pogingen iets van het leven te maken (2014), Zolang er leven is (2016) en Opgewekt naar de eindstreep (2020), zijn allemaal boeken van Hendrik Groen (pseudoniem). Hier beschrijft hij zijn leven in een verzorgingshuis. In zijn nieuwe boek Rust en Vreugd, stort hij zich op de volkstuin. In dit boek vindt Emma, na het overlijden van haar man, een vergeten inschrijving voor een tuinhuisje op het complex Rust en Vreugd.

Bron: .nu.nl/

Jim Bakkum brengt biografie uit

In november brengt Jim Bakkum zijn eerst biografie uit. In Jim, De Weg Naar Bakkum wordt het leven van acteur beschreven. Op zijn viertiende deed hij mee aan het eerste seizoen van Idols en nu is hij niet meer weg te denken uit (Nederlandse) films, musicals en theatervoorstellingen. Uitgeverij Kompas had Bakkum benaderd.

Bron: .nu.nl/

Uitgeven