Afbeelding

Lucinda Riley overleden en wie is de nieuwe vertaler van het gedicht The Hill We Climb?

foto: Pexels

Lucinda Riley overleden en wie is de nieuwe vertaler van het gedicht The Hill We Climb?

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week


Lucinda Riley overleden

Lucinda Riley, auteur van de Zeven Zussen-reeks, is op 11 juni overleden. Riley wist met haar boeken veel indruk te maken, er zijn wereldwijd ongeveer 25 miljoen exemplaren verkocht. Uitgeverij Xander, die de haar boeken in het Nederlands uitbracht, maakte bekend dat de Noord-Ierse schrijfster al vier jaar leed aan kanker. Ze is 55 jaar geworden.

Bron: .nu.nl/

Zaïra Krieger wordt de vertaler van het inauguratiegedicht van Amanda Gorman

Het gedicht The Hill We Climb, dat Amanda Gorman op 20 januari voordroeg aan de Amerikaanse president Joe Biden, wordt vertaald door Zaïra Krieger. Eerder was er ophef omdat de keuze gevallen was op Marieke Lucas Rijneveld, die zich later heeft teruggetrokken. De 25-jarige Kriegel is zelf een spokenwordartiest en treedt al een tijd op met haar eigen poëzie.

Bron: .nrc.nl/

Wout Waanders ontvangt C.Buddingh’ prijs voor beste poëziedebuut

De Nederlandse Wout Waanders heeft tijdens het Poetry International Festival in Rotterdam de C.Buddeingh’-prijs ontvangen. Hij kreeg de prijs voor het poëziedebuut Parkplan. De jury zei het volgende over het werk van Waanders; ‘Parkplan is een zeer consistente bundel die handelt over de worsteling die het bestaan is, en hoe we daar met onze dagelijkse kleine onderhandelingen toch een kloppend geheel van proberen te maken.’

Bron: .nu.nl/

Dick Maas Schrijft boekenreeks gebaseerd op eigen horrorfilm

Regisseur Dick Maas is bezig met het schrijven van een boekenreeks die gebaseerd is op zijn eigen hitfilm Amsterdamned uit 1988. De Naakte getuige is het eerste deel en komt uit op 19 juli. Het boek gaat over de hoofdpersoon uit de film; een moordenaar die de Amsterdamse grachten onveilig maakt.

Bron: .nu.nl/

Uitgeven