Afbeelding

Literair nieuws Herman Koch, Jules Deelder, Bestseller 60 en Grote Poëzieprijs

Foto: Pexels

Literair nieuws: Koch zegt tournee af, DWDD Boekenpanel allemaal in Bestseller 60

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws.


Herman Koch zegt promotietournee af ‘wegens privé-omstandigheden’


Schrijver Herman Koch moet wegens privé-omstandigheden zijn promotietournee voor zijn nieuwste boek Finse dagen afzeggen. Dat meldt de Arnhemse Boekhandel Het Colofon op gezag van Kochs uitgever Ambo Anthos uitgevers. Koch zou vrijdag in Het Colofon worden geïnterviewd. Ook zijn optredens in Oegstgeest, Middelburg en Hoofddorp gaan niet door. 

In Finse dagen vertelt Koch over zijn moeder. Hij beschrijft zijn moeders periode in Arnhem en zijn verwerking van haar dood in Finland. Finse dagen staat op de zesde plek in de Bestseller 60

Bron: AD.nl

Jules Deelder overleed week nadat manuscript van biografie was ingeleverd


Jules Deelder overleed een week nadat journalist Anton Slotboom het manuscript van zijn biografie had ingeleverd. Ondanks het overlijden besloot Slotboom verder te werken aan het boek over de Rotterdamse dichter en het alsnog uit te brengen. Op 19 december werd bekend dat Deelder was overleden. “Ik was geschokt,” vertelt de journalist aan NU.nl. “Met schrijven was ik al klaar, maar ik besloot meteen: ik ga weer aan de slag. Want dit boek was al een eerbetoon, maar na zijn dood moest dat nog nadrukkelijker worden.”

In De zin van het leven ben je zelf wordt aan de hand van archieven en interviews het leven van de Rotterdamse dichter gereconstrueerd. Het boek wordt 19 februari uitgebracht.

Bron: NU.nl

De boeken van het DWDD Boekenpanel allemaal in Bestseller 60


Alle boeken die in het laatste Boekenpanel van De Wereld Draait Door werden besproken, staan in de Bestseller 60. Het jeugdboek Alles wat was van Stine Jensen was niet het Boek van de Maand, maar het is wel de hoogste binnenkomer van deze week op nummer 9. Op 11 staat De laatste trein naar vrijheid van Meg Waite Clayton. Peter Buurman kwam binnen op plek 37 met Een goed nachtrust. Het boek dat wel Boek van de Maand werd, Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween van Franco Faggiani, staat op plek 49. 

Bron: Tzum.info

De shortlist voor de Grote Poëzieprijs is bekend

De shortlist voor de Grote Poëzieprijs is bekendgemaakt. Op de lijst staan Ellen Deckwitz met Hogere natuurkunde, Asha Karami met Godface, Vrouwkje Tuinman met Lijfrente, Peter Verhelst met Zon en Marwin Vos met Het leven van sterren. De Grote Poëzieprijs bekroont de beste Nederlandstalige bundel van het jaar met €25.000,- en is de opvolger van de VSB Poëzieprijs als de prijs voor de Nederlandstalige poëziebundel. Op 21 maart wordt de winnaar bekendgemaakt.

Bron: Tzum.info, de Grote Poëzieprijs

Uitgeven