Lezerspanel gezocht voor schrijfwedstrijd Paul Harland Prijs

Lezerspanel gezocht voor de Paul Harland PrijsWil jij mee-jureren voor de Paul Harland Prijs 2014? Meld je dan nu aan voor het lezerspanel!

De Paul Harland Prijs is de grootste en belangrijkste prijs voor Nederlandstalige fantasy-, sciencefiction- en horrorverhalen. Veel winnaars van voorgaande edities hebben inmiddels romans gepubliceerd en hebben schrijfcarrières in binnen- en buitenland. Aan de prijs is een geldbedrag van €1.000,- verbonden.

Doelstelling

Na het overweldigende succes van 2013 is het organisatieteam uitgebreid tot drie man. De verbindende factor die de Paul Harland Prijs is geworden staat centraal in het Nederlandstalige fantastische genre: tussen auteurs onderling, tussen auteurs en uitgevers, maar ook tussen auteurs en lezers. Zo is een van de vernieuwingen de introductie van een leescommissie, die de gelederen van de jury zal gaan versterken.

Lezerspanel

Dit nieuwe initiatief geeft lezers een stem in de uitslag van de wedstrijd. Het is geboren uit de wens niet alleen professionals uit het genre, maar ook de belangrijkste doelgroep een rol te geven: de lezer. Ook jíj kunt je als fervent lezer van de fantastische genres opgeven voor het PHP-Lezerspanel.
Je kan je nu al inschrijven. Op basis van motivatie en evenwichtige samenstelling kiest de organisatie drie lezers die gaan helpen de winnaar van de Paul Harland Prijs 2014 te bepalen. De inschrijving sluit na 31 mei.

Als je wordt gekozen voor het Lezerspanel krijg je tussen juli en oktober 2014 maximaal 100 PHP-inzendingen te lezen. Jij kent punten toe aan die verhalen. In combinatie met de punten van de andere lezers en de overige leden van het voorselectie-comité  wordt de ranglijst en daarmee ook de 25 finaleverhalen bepaald.

Voor de maximaal 75 verhalen die de finale niet halen, schrijf je vervolgens nog een kort commentaar vanuit jouw unieke oogpunt als lezer.

Lijkt je dit leuk? Vul dan het formulier in!

Bron

www.paulharlandprijs.eu/wp/?page_id=3519

Uitgeven