Afbeelding

Foto door Kaboompics/Karolina van Pexels

Leven etc. - autobiografische schrijfopdracht #3

Leven etc. - autobiografische schrijfopdracht #3Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht. 

Autobiografische schrijfopdracht #3 – Jeugdherinnering

Door schrijfcoach Frank Noë

Deze week duiken we diep het geheugen in. Ga rustig zitten, sluit je ogen en ga terug naar je jeugd. Je bent jong, heel jong. Probeer contact te maken met die jonge versie van jezelf en haal een sterke herinnering voor de geest. Het kan van alles zijn: een geur, een beeld, een situatie, een handeling wat dan ook. Het hoeft niet perse de allereerste jeugdherinnering te zijn. Als het maar een bijzonder levendige herinnering is uit je vroege jeugd. Put uit je geheugen en probeer zo veel mogelijk details op te roepen.

Open je ogen en pak pen en papier of open een leeg document op je computer. Schrijf nu een verhaal van maximaal 300 woorden over die herinnering. Roep de herinnering in je tekst zo goed mogelijk op. Je mag schrappen en schaven. Als je tevreden bent, plaats je de tekst op het forum.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken. 

Techniek