Afbeelding

Beeld Pexels

Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #23

Leven etc. autobiografische schrijfopdracht #23 over liegen.Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

Autobiografische schrijfopdracht #23 - Liegen

Door schrijfcoach Mike van Holsteijn

Iedereen heeft weleens gelogen. Voor sommigen is het dagelijkse kost,
anderen liegen alleen af toe, uiteraard om eigen bestwil. Soms wordt er
gelogen om een ander te beschermen, soms om je eigen hachje te redden.
Beschrijf in 300 WOORDEN een scène uit jouw leven waarin je weleens
hebt gelogen. Probeer de reden van de leugen te verschuilen achter je
woorden, zonder hem expliciet te noemen. Show, don't tell.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

•    Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
•    Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
•    Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Mike van Holsteijn (1999) schrijft sinds enkele jaren aan één stuk door. Enkele werken zijn in verschillende bundels verschenen, waaronder gedichten en kortverhalen. Hiernaast doet hij actief mee aan zoveel mogelijk wedstrijden en hij heeft dan ook grote schrijfambities voor de toekomst. Momenteel zit hij in het eerste jaar van de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar hij uiteindelijk de kant van de letterkunde op wil gaan.

Techniek