Jongeren geven voorkeur aan gedrukte boeken boven e-boeken

Onderzoek van Voxburner Het onderzoeksbureau Voxburner in Groot-Brittannië heeft online onderzoek gedaan onder jongeren naar waar zij de voorkeur aan geven: fysieke producten of digitale content. Uit de resultaten blijkt dat 62% van de 16- tot 24-jarigen een gedrukt boek verkiezen boven een e-boek.

Het gedrukte boek sprong eruit als medium dat jongeren het liefst in fysieke vorm willen hebben, gevolgd door film (48%), kranten en tijdschriften (47%), Cd’s (32%), en games (31%).

'Een opvallend resultaat, want we denken altijd dat 16- tot 24-jarigen gehecht zijn aan hun smartphones en digitale apparaten,' aldus Luke Mitchell van Voxburner. De reden voor deze voorkeur is dat jongeren waar krijgen voor hun geld en omdat ze zich emotioneel verbonden voelen met een fysiek boek, zo blijkt uit de resultaten. Ook vindt 28% van de ondervraagden dat e-boeken minstens de helft goedkoper moeten worden, terwijl maar 8% vindt dat de prijzen nu goed zijn.

In het onderzoek werd ook gevraagd naar kwalitatieve commentaren om de voorkeur van de ondervraagde aan te duiden. De populairste commentaren:
'Ik verzamel.'
'Ik hou van de geur [van boeken].'
'Ik wil een volle boekenkast.'

'Boeken zijn statussymbolen. Je kan niet zien wat iemand gelezen heeft op een Kindle.', aldus Mitchell. Het onderzoek werd gehouden onder 1.420 jongvolwassenen en werd online uitgevoerd tussen 25 september and 18 oktober 2013.

Bron

www.theguardian.com/books/2013/nov/25/young-adult-readers-prefer-printed-ebooks

Gerelateerd