Afbeelding

Hand bij boeken

Foto via Unsplash

Jongen smokkelt zelfgeschreven boek bieb in en ophef rondom boek Anne Frank

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week.


Jongen (8) smokkelt zelfgeschreven boek Amerikaanse bieb binnen

Een achtjarige jongen uit Idaho, Amerika, heeft het voor elkaar gekregen zijn zelfgeschreven en geïllustreerde boek te verstoppen op de planken van een lokale bibliotheek. Hier bleek het boek, The Adventures of Dillon Helbig’s Crismis, een groot succes. Het boek was erg gewild en na één maand stonden al meer dan 50 mensen op de wachtlijst. Toen de ouders van de jongen er achter kwamen en de bibliotheek belden om het boek terug te krijgen, bleek dat het boek erg populair was en meerdere uitgevers al contact hebben opgenomen om het werk te publiceren.

Bron: NU.nl – "Jongen (8) smokkelt…"

Nieuwe boek over Anne Frank zorgt voor ophef, coldcaseteam geschrokken van de ‘hetze’

Het verraad van Anne Frank is een recent gepubliceerd boek dat de vraag stelt: Wie heeft de onderduikers in het Achterhuis verraden? In het boek, gebaseerd op nieuw onderzoek, werd gesuggereerd dat de Joodse notaris Arnold van den Bergh mogelijk de verrader was. Experts zijn alleen kritisch op het onderzoek, wat niet goed zou zijn uitgevoerd. De Nederlandse uitgever van het boek, Ambo Anthos, maakte na de ophef bekend het boek voorlopig niet bij te drukken. Het team achter het boek reageert geschrokken op de ontstane kritiek rondom het onderzoek. Hoofdonderzoeker Pieter van Twisk zegt dat Van den Bergh nooit is uitgemaakt voor de dader, hij is enkel benoemd als “hoofdverdachte in het meest waarschijnlijke scenario”.

Bronnen: NU.nl – "Familie Anne Frank…"; "Experts kritisch…"; "Duitse uitgever…"; "Coldcaseteam…"

Brommer op Zee trekt kijkers met biograaf Hella S. Haasse

De uitzending van 6 februari van het boekprogramma van de VPRO, Brommer op Zee, trok maar liefst 151.000 kijkers. In de uitzending praatte Aleid Truijens over de langverwachte biografie over Hella S. Haasse, die eerder in de week verscheen. Truijens vertelt dat de biografie, Leven in de verbeeldingHella S. Haasse 1918 – 2011, een beeld geeft van de mens achter de publieke figuur. Ook kwamen de Vlaamse auteur Chris De Stoop, schrijver en dichter Gerda Blees, Stefan Hertmans en Joris van Casterenaan bod.

Bron: Tzum – "Brommer op zee…"

Uitgeven

Schrijver