Start » Nieuws » International Poetry Festival 2016

International Poetry Festival 2016

6 Mei 2016

Lees alles over het International Poetry Festival op Schrijven OnlineOok dit jaar vindt het International Poetry Festival weer plaats in Rotterdam! Van 7 t/m 11 juni heb jij de kans om kennis te maken met nieuwe dichters en zelf inspiratie op te doen. Schrijven Online zet de leukste onderdelen van het International Poetry Festival voor jou op een rij.

Dichters

Het International Poetry Festival is de uitgelezen kans om nieuwe, internationale dichters te leren kennen en je te laten inspireren door hun werk, gewoon in ons eigen kikkerlandje! Er vinden voordrachten plaats, debatten, interviews en verdiepende specials. Enkele bijzondere dichters die bij het festival aanwezig zullen zijn:

Abdel-ilah Salhi is een Marokkaanse dichter, wiens werk gekenmerkt wordt door een sterk narratief karakter. Salhi is een geweldige verteller, wat terugkomt in zijn gedichten met een licht surrealistisch karakter.

Barbara Pogacnik heeft een achtergrond in de filosofie en dit komt sterk terug in haar gedichten. Ze laat zien hoe onze werkelijkheid helemaal niet logisch is, en creëert tegelijkertijd een nieuwe werkelijkheid.

Andrej Sen-Senkov is één van de bekendste dichters die Rusland rijk is. Zijn gedichten zijn verrassend in de manier waarop humor met tragiek wordt vermengd. Sen-Senkovs manier van schrijven maakt elk van zijn gedichten tot een klein universum op zich.

Wil je weten welke dichters er nog meer aanwezig zijn? Klik dan hier.

Vertalen

De dichters die tijdens het International Poetry Festival naar Rotterdam komen schrijven bijna allemaal in buitenlandse taal. Om al die gedichten toch begrijpelijk te maken, terwijl hun poëtische kracht behouden blijft, zijn heel wat professionele vertalers nodig.

Het vertaalproject Met Andere Woorden biedt jou als liefhebber van taal en poëzie nu de kans om ook een deel van het aanwezige dichtwerk te vertalen. Je kunt zelfstandig beginnen met vertalen en je werk daarna op Facebook delen. Hier krijg je feedback van andere deelnemers. Verder kun je op het festival zelf je werk bespreken met de dichter en diens professionele vertaler.

Wil je ook deelnemen aan dit vertaalproject? Meld je dan hier aan.

Het International Poetry Festival 2016 vindt plaats van 7 t/m 11 juni in Rotterdam. Deze 47e editie zal geopend worden in de Rotterdamse Schouwburg, waarna verdere activiteiten plaatsvinden in het Ro Theater en de Witte de Withstraat.

Kaarten bestel je hier.
De brochure kun je
hier bestellen.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Poëzie met TED
- Dichtvormen – 160 (SMS gedicht)
- Rijdende dichtregels in Rotterdam
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


Storytelling in 12 stappen

Essentieel voor (tekst)schrijvers!

Meer over dit boek
Jouw kidlit laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Kidlit! Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!