Humanitas zoekt schrijvende vrijwilligers voor Levensboekproject

Humanitas zoekt momenteel vrijwilligers die boeken willen schrijven voor het Levensboekproject in Almere. Het project biedt deelnemers een boek aan over hun levensgeschiedenis. Vrijwilligers worden in contact gebracht met deelnemers uit Almere die aangeven een levensboek te willen. Als vrijwilliger zet je je in voor de medemens en doe je schrijfervaring op. 

 
Levensboekproject 

Het levensboekproject van Humanitas is ontstaan uit huisbezoeken om eenzaamheid tegen te gaan. Op dit moment zijn er in Almere al 65 boeken geschreven door vrijwilligers. De vrijwilligers betalen uiteraard geen kosten. Die komen voor de rekening van de deelnemer. Zo bepaalt een deelnemer zelf hoeveel exemplaren er worden gedrukt.

Oude en jonge generatie

Eerder zijn al boeken geschreven over de oudere generatie, nu zijn er ook jonge mensen die een levensboek willen. De deelnemers vertellen dat het resultaat helend werkt en dat het ze verbindt met hun omgeving. Beelden van dit project zijn hier te bekijken. 

Contact

Lijkt het je leuk om schrijfervaring op te doen bij Humanitas en woon je in Almere? Via het onderstaande e-mailadres kun je contact opnemen.

m.vandoorn@humanitas.nl

Uitgeven