‘Het boekenvak red je niet alleen door te schrijven en te kopen, soms moet je investeren’

‘Het boekenvak red je niet alleen door te schrijven en te kopen, soms moet je inNa het groot succes van een literair tijdschrift en festivals, starten oprichters van Das Magazin, Toine Donk en Daniël van der Meer binnenkort met een eigen uitgeverij. Arnon Grunberg is één van de investeerders.

Literaire multitaskers

Donk en Van der Meer noemen zichzelf graag literaire multitaskers, omdat ze een literair festival, leesclubs en liveshows op hun naam hebben staan. Daar komt binnenkort een nieuw bezigheid bij, namelijk die van een boekenuitgeverij.

De oprichters van Das Magazin hebben met verschillende investeerders gesproken, onder wie Arnon Grunberg. Het duurde ook niet lang voordat hij zijn contract ondertekende en zich aansloot bij de literaire multitaskers.

Groot succes

Sinds 2011 is Das Magazin een succesvol blad met uitverkochte festivals en volle leesclubs. Met de komst van een nieuwe uitgeverij zal Das Magazin de uitgeversbranche moderniseren, het is echter nog de vraag hoe? ‘We zijn in volle voorbereiding van een perfect, nieuw team dat we rond ons verzamelen. Zodra dat afgerond is, treden we naar buiten met onze plannen,’ zegt het duo. 

Bron

http://www.demorgen.be/expo/das-magazin-start-uitgeverij-a2255917/

Techniek