Afbeelding

Festival Internacional de Cine en Guadalajara

Grote kans op postume roman Gabriel García Márquez

Grote kans op postume roman Gabriel García MárquezDe laatste roman die García Márquez heeft geschreven heet En agosto nos vemos (We ontmoeten elkaar in augustus). Cristobal Pera van uitgeverij Random House gaf op de Columbiaanse radiozender RCN aan dat deze roman waarschijnlijk nog postuum wordt uitgegeven. De familie heeft hier het laatste woord over.

Al in 2008 vertelde de Columbiaanse journalist José Salgar dat García Márquez een boek af had, over een vrouw die elk jaar op 16 augustus naar het Caribische eiland afreist waar haar moeder is begraven. Ze is gelukkig getrouwd, maar tijdens deze reizen krijgt ze een affaire. Sinds het begin van die affaire hoopt ze elk jaar op 16 augustus dat er wat gaat gebeuren.

García Marquez stierf op 87-jarige leeftijd in Mexico-Stad aan de gevolgen van kanker in zijn eigen huis. Maandag 21 april is zijn as door zijn vrouw en twee zoons op een sokkel geplaatst bij het Paleis van de Schone Kunsten in Mexico-Stad.

Duizenden fans en twee staatshoofden waren aanwezig. Velen namen gele vlinders mee, een verwijzing naar García Márquez’ boek Honderd jaar eenzaamheid en zijn favoriete kleur.

Zijn laatste roman kwam uit in 2004 en heet Memoria de mis putas tristes (Herinnering aan mijn droeve hoeren).

Meer informatie over García Marquez is hier te vinden.

Bron

www.trouw.nl/tr/nl/4512/Cultuur/article/detail/3638698/2014/04/21/Postume-roman-Gabriel-Garcia-Marquez-ophanden.dhtml

Uitgeven