Afbeelding

Gorcumse Literatuurprijs

Gorcumse Literatuurprijs

Gorcumse Literatuurprijs met thema: 'vrijheid'

De Gorcumse literatuurprijs (GLP) wordt jaarlijks uitgeschreven voor Nederland en Vlaanderen. Het Bestuur van de Stichting Literaire Workshop kiest een thema en naar aanleiding daarvan kan iedereen via de website (info@gorcumseliteratuurprijs.nl) een verhaal en/of een gedicht insturen. 

Dit jaar sluit dit aan bij de actualiteit van 75 jaar bevrijding en is het thema Vrijheid! In het vrije westen lijkt het bijna vanzelfsprekend om van onze vrijheid te genieten, maar het is heel waardevol om daarbij af en toe stil te staan: hoe ervaar ik mijn vrijheid? Stichting Literaire Workshop daagt je uit om je beleving op papier te zetten en nodigt je van harte uit om met je verhaal en/of gedicht over Vrijheid mee te doen aan de 26e editie van de Gorcumse literatuurprijs.

Meedoen kan vanaf 12 jaar. Er zijn zes prijzen: voor verhaal en gedicht 12 t/m 15 jaar; verhaal en gedicht 16 t/m 19 jaar en verhaal en gedicht vanaf 20 jaar.

De uiterste inleverdatum is 31 januari 2020 en de prijsuitreiking vindt op woensdag 18 maart 2020 plaats in Theater Peeriscoop.