Afbeelding

Stuur je verhaal in voor de Gorcumse Literatuurprijs

Stichting Literaire Workshop organiseert dit jaar voor de 22e keer de uitreiking van de Gorcumse Literatuurprijs. Tot en met 31 december kun je hiervoor een verhaal insturen waarbij je kunt kiezen tussen twee thema’s: ‘Gorcum en omgeving’ en ‘Opstaan’.

Deelnemers worden ingedeeld in twee categorieën: volwassenen en jeugd (14 tot 20 jaar). Het korte verhaal moet tussen de 450 en 1500 woorden zijn.

Wat kun je winnen?

De winnaars in beide categorieën winnen naast een geldbedrag van 150 euro, diverse publicaties en voordrachten. Wint je verhaal, dan wordt deze o.a. gepubliceerd in het zomernummer van literair tijdschrift Schoon Schip, op de website van BibAanZet Gorinchem en de website van Boekhandel Cursief. Als winnaar mag je bovendien bij de eerstvolgende Gorcumse Literatuurprijs plaatsnemen in de jury.

Jury

De jury bestaat o.a. uit winnaars van eerdere edities van de Gorcumse Literatuurrijs, kinderboekenschrijver Michiel Kamphuis en diverse docenten van middelbare scholen uit de regio.
De winnaars worden eind maart bekendgemaakt. Meedoen kan tot uiterlijk 31 december 2016. Meer informatie vind je op de website.


Uitgeven