Start » Nieuws » EU wil strengere aanpak internet-auteursrecht

EU wil strengere aanpak internet-auteursrecht

29 Mei 2011

Volgens de EU moet er strenger worden opgetreden tegen auteursrechtschendingen op internet, en daarbij krijgen providers een rol. Dat is de boodschap die de Europese Commissie eind vorige week rondstuurde in haar rapport rond Intellectuele Eigendomsstrategie. Providers moeten zich volgens de Commissie met opsporing bezighouden en overtreders moeten strenger worden gestraft. De Nederlandse Stichting Brein werd daarbij herhaaldelijk aangehaald als goed voorbeeld van auteursrechthandhaving.

Volgens D66 staat het rapport echter vol vage cijfers en foutieve aannames. Zo wordt volgens D66 stichting Brein gefinancierd door muziek- en filmbedrijven. Onafhankelijk en objectief zijn ze niet. 'Hiermee geeft de Commissie blijk van een gebrek aan visie. Het eeuwenoude auteursrecht is toe aan een vernieuwing, niet de moderne technologie. Dit is de wereld op zijn kop.'

Bron: www.nu.nl/internet/2522881/eu-commissie-wil-aanpak-auteursrecht-uitbreid...

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Auteursrechtwijziging "onbezonnen" en nekslag voor zzp'er
- Google Books revolutie: gevolgen cultuur en auteursrecht


Tags:
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!