Er Was Eens gaat morgen van start

Op dinsdag 4 februari is de kick-off van verhalenwedstrijd Er Was EensOp dinsdag 4 februari is de kick-off van verhalenwedstrijd Er Was Eens. Wethouder Korrie Louwes (Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie) opent om 11.00 uur in Theater Zuidplein in Rotterdam de tweede editie van het project.

Verhalenwedstrijd Er was eens

Er Was Eens is een verhalenwedstrijd voor jongeren uit de tweede klas van het vmbo. In januari startte de tweede editie van Er Was Eens. In totaal zijn er 664 leerlingen van in totaal 9 scholen begonnen aan de wedstrijd. Hiervoor lezen de leerlingen klassikaal een boek, dat het uitgangspunt vormt van hun eigen verhaal. Samen gaan de leerlingen hun verhaal vertellen. Dit mag in verschillende genres, bijvoorbeeld een rap, column, filmscenario, gedicht of app.

Kick-off Er was eens

Tijdens de kick-off maken de leerlingen kennis met de vormen waarin zij hun verhaal kunnen vertellen. Na de opening door de wethouder zijn er verschillende workshops. Het programma wordt afgesloten met een breakdance-act.

Gastlessen tijdens Er was eens

Voordat de jongeren aan de slag gaan met hun eigen verhaal, krijgt iedere klas ter inspiratie een gastles van één van de rolmodellen van Er Was Eens. De eerste gastlessen worden vrijdagmiddag 7 februari gegeven door Danny Boom, winnaar van So You Think You Can Dance 2013, op het Carré College in Rotterdam. 

Andere gastdocenten zijn onder andere Tanja Jadnanansing (Tweede Kamerlid PvdA), Annika Boxhoorn (The Voice), Francisco van Jole (journalist/tv-presentator), Juvat Westendorp (So You Think You Can Dance) en Najoua Bijjir (schrijfster). 

Finale van verhalenwedstrijd Er was eens

Tijdens de finale op woensdag 28 mei wordt de winnaar van verhalenwedstrijd Er Was Eens 2014 gekozen. Meer informatie vind je op de site van Er Was Eens.

Bron

www.erwaseens.nu/Default.aspx

Techniek