Afbeelding

Doe mee met de schrijfwedstrijd VPRO Bagagedager 2016

De VPRO komt met een schrijfwedstrijd voor jonge schrijvers en journalisten (tot 33 jaar). Deze kunnen een reisplan bedenken voor de vierde editie van de VPRO Bagagedrager.

Sinds 2012 bestaat de VPRO Bagagedrager. Dit is een aanmoedigingsprijs voor jonge (reis)schrijvers. De prijs werd in het leven geroepen ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de VPRO Bob den Uyl Prijs. De eerste editie was een succes en veel schrijvers en journalisten reageerden met hun reisplan. Elfie Tromp werd uit de honderden inzendingen gekozen als winnaar van de eerste VPRO Bagagedrager. Zij ging samen met haar moeder en zus naar een hondenshow in Boedapest. De reis werd gedaan met een auto die vol Afghaanse windhonden zat. Inmiddels is haar tweede roman verschenen, die zich ook afspeelt in de internationale hondenwereld.

Maar je hoeft niet per se ver te reizen. De tweede editie in 2014 werd gewonnen door Rasit Elibol. Rasit wilde samen met een jeugdvriend in Frankrijk gaan kamperen. Hij en zijn oude jeugdvriend Okkie gingen vroeger nooit op vakantie, terwijl hun vriendjes wel altijd met de familie weggingen. Rasit schreef over hun vakantie het verhaal Camping Blues dat als e-book is uitgegeven. De VPRO heeft een gedeelte daarvan gedeeld in de VPRO Gids.

Stuur jouw reisplan voor 1 februari 2016 naar bagagedrager@vpro.nl

Bron

http://www.vpro.nl/boeken/artikelen/specials/prijzen/bagagedrager/2016/oproep.html

Techniek