Schrijfwedstrijd - VPRO Bagagedrager

VPRO bagadrager reisverhalenDe tweede editie van de schrijfwedstrijd VPRO Bagagedrager is gestart. Dien een reisplan in en maak kans op 2500 euro om je reis te maken.

De wedstrijd

Schrijvers tot 33 jaar kunnen meedoen aan VPRO bagagedrager. De winnaar krijgt 2500 euro om de voorgestelde reis te maken en er verslag van te doen. Leg inmaximaal 500 woorden uit waarom deze reis gemaakt moet worden. Deelnemers zullen worden beoordeeld op fantasie, humor, kritisch vermogen, avonturierszin, originaliteit en zelfspot. Het reisverhaal zal de vorm krijgen van een 'longread'. Een longread is een tekst met toegevoegde foto’s en video. Het reisverhaal wordt uitgegeven als e-boek bij uitgeverij Fosfor. Een korte versie verschijnt in de VPRO Gids. De beste kandidaten mogen hun voorstel verder uitleggen in een filmpje dat door de VPRO gemaakt zal worden. Daarnaast krijgen zij ook de mogelijkheid om op te treden op het Boekenbal voor Lezers, dat op 15 maart in Leeuwarden plaatsvindt.

Deadline

Stuur je reisplan voor 15 januari 2014 naar naar bagagedrager@vpro.nl

Vorige editie VPRO Bagagedrager

Vorig jaar werd de VPRO Bagagedrager gelanceerd ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de VPRO Bob den Uyl Prijs. Elfie Tromp (1985) werd de winnares van de eerste VPRO Bagagedrager. Zij wilde haar moeder en zus vergezellen naar een hondenshow in Boedapest. En daar schreef Tromp dus ook haar reisverhaal over, met de titel: Alfateef. Van dit verhaal is een e-boek gemaakt en een fragment ervan is ook in de VPRO Gids verschenen. Het fragment is ook hier te lezen.

Bron

http://boeken.vpro.nl/bagagedrager/2014/oproep.html?ns_service=mail&ns_robot=partner-webpower&ns_mail_uid=402208&ns_mail_job=13975&ns_campaign=Boeken&category=Boeken&po_source=email&ns_source=email&ns_mchannel=nieuws_informatie&ns_linkname=Oproep%20VPRO%20Bagagedrager