Start » Nieuws » Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (37)

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (37)

27 Oktober 2017

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (37)In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende verhalen die deze week gedeeld zijn.

Levy Geernaert - Behaald

20 oktober
Na een korte twijfel zette hij de punt achter de laatste zin.
Waarom gaat het doorleven ten koste van mijn eigen geluk vroeg hij zich af terwijl hij een sigaret opstak.
Hij verving de punt vlug door een komma.
Het was al kwart over acht 's ochtends, ik moet de hele nacht geschreven hebben. straks begint het echte leven weer, Realiteit wint van fantasie. ironisch eigenlijk, omdat onze realiteit gebaseerd is op regels die wij in onze fantasie handhaven dacht hij bij zichzelf.
Hij ging bij het raam zitten en zette een punt.

Hélène Willems - Taart

20 oktober
Bijzonder origineel, dacht ze toen haar collega op appelflappen trakteerde. Iedere verjaardag binnen dit bedrijf werd gevierd met appelflappen van de Lidl. Als ik jarig ben, trakteer ik op taart besloot ze stellig. Twee maanden later was het zover; vol trots nam ze de taart de volgende dag mee naar haar werk, zorgvuldig ingepakt, zodat het gebak niet zou beschadigen. Alle collega’s verzamelden zich rond het zelfgemaakte pronkstuk.
“Van welke bakker komt die taart eigenlijk?’ vroeg de afdelingsmanager
‘Zelfgebakken’, zei ze stralend.
‘We eten hier geen zelfgebakken taart, het moet nog wel enige kwaliteit hebben’, was het antwoord.

Karin Sloot - Slootwater

26 oktober
“Koffie als thuis” stond er op het bord, dat naar het restaurant verwees, alwaar ik mijn reis onderbrak voor een bescheiden bijdrage aan het lokale rioleringsstelsel.
Koffie als thuis... In mijn geval hield dat niet direct een aanbeveling in. Als ik alleen thuis ben maak ik niet al te veel werk van de koffie. De kwaliteit is dan meestal navenant. En ben ik niet alleen, dan kan het van heel wat factoren afhangen of mijn koffie de kwaliteit van slootwater al dan niet ruim overschrijdt.
Koffie als thuis... Voor de zekerheid heb ik toch maar wat anders genomen in dat restaurant.

Nancy Bastiaans- Lommen - Luchtjes

26 oktober
Haar ogen bollen steeds prominenter buiten het territorium van haar oogkassen. Bloedvaten veroveren terrein en tekenen steeds feller af tegen de witte achtergrond.
Haar oogbollen glijden langzaam terug in hun hol en ze sluit haar oogleden. Dan knijpt ze die zo hard samen dat haar hele gezicht rood kleurt en de verfomfaaide rimpeling van een krent aanneemt.
Zijn gezicht trekt in ongeveer dezelfde plooi. Voorzichtig trekt hij de plakstrip van de luier los en neemt nog snel een hap frisse lucht voordat hij aan de klus begint.

Ema Sindelarova - Eigen bedje

26 oktober
Thomas is al vier maar het liefst zou hij nog in het grote bed bij mama en papa slapen. Na een lang traject, met veel geduld en vele beloningen was het zo ver, Thomas slaapt in zijn eigen bedje. En dan, een jaar later, gaat het mis met mama en papa. Die willen het bed niet meer delen. Mama verhuist naar de zolderkamer. Thomas komt 's morgens de trap op en roept enthousiast: "Mama is een grote meid, he? Slaapt in haar eigen bedje! Goedzo!"

Voor meer ultrakorte verhalen en om je eigen verhaal te delen: ga naar de Facebookgroep.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (36)
- Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (35)
- Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!