Afbeelding

Noodlot van Marlen Visser

Foto: Prometheus

Dit is de nieuwe zomerthriller van onze medewerker Marlen Visser

De zomer staat voor de deur en wat is er beter dan bij het zwembad liggen met een goed boek? Op 10 juni verscheen Noodlot, de nieuwe thriller van onze medewerker Marlen Visser bij uitgeverij Prometheus. Voor het verhaal heeft ze zich laten inspireren door een gebeurtenis in het Zeeuwse Vrouwenpolder, zes jaar geleden, toen de Postcodeloterij-hoofdprijs op de enige postcode van dit kleine dorp viel. Waarmee alle inwoners automatisch winnaar of verliezer werden. 


Noodlot

Het slaperige dorpje Vierschoten staat op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom, een Vierschotenaar, te gaan logeren. Tijdens haar gesprekken met de winnaars én verliezers ontdekt ze al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan. Maar gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld en waarover nog steeds krampachtig wordt gezwegen. Alleen Manuel lijkt openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader? Binnen enkele dagen sluiten de opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy heen en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk.’

Peter R. de Vries voorzag het manuscript van zijn professionele commentaar. 

Over Marlen Visser

Marlen Visser is auteur en schrijfcoach. Naast haar boeken -Stem! (genomineerd voor de Schaduwprijs) en Meesterdeal- schreef zij de succesvolle Storytel Original luisterserie Latte Macchiato. Marlen is medeoprichter van het schrijverscollectief Moordwijven en schrijft voor Schrijven Magazine. 

Uitgeven