Afbeelding

Beeld: Pexels

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missenNog niks te doen dit weekend? Zin om eens lekker een dagje met schrijven bezig te zijn? Zoek de Poëziebus op, leer je levensverhaal tot leven te brengen, of wandel met gedichten door het park.

Poëziebus 2017

Datum: 4 t/m 13 augustus
Locatie: Diverse steden in Nederland en België

Tien dagen lang rijdt de Poëziebus door tien verschillende steden in de lage landen, waar allerlei dichters gratis toegankelijke optredens en workshops geven. Een kleine greep uit het workshopaanbod van dit weekend: op vrijdag een masterclass van Jana Beranová in Rotterdam, op zaterdag een inleiding Chinese poëzie in Leiden, en op zondag in Leeuwarden een eeuw aan Nederlandse poëzie in vogelvlucht.

Kijk hier voor het volledige programma.

Workshop 'Mijn leven in zeven'

Datum: Vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus van 10:00-17:00
Locatie: Groningen

In deze tweedaagse workshop door Rita Spijker leer je vanuit een nieuwe invalshoek je levensverhaal op te schrijven, op zo'n manier dat de lezer jouw leven meebeleeft. Aan de keukentafel bij de schrijfster thuis ga je direct aan de slag met een stappenplan en heldere schrijfopdrachten.

Kijk hier voor meer informatie.

Schrijfwandeling 'De poëzie in het park'

Datum: Zaterdag 5 augustus van 13:30-16:00
Locatie: Amersfoort

Zaterdag kun je in Park Randenbroek in Amersfoort ontspannen wandelen en schrijven. Inspiratie haal je uit gedichten en uit de groene omgeving, en luchtige, creatieve schrijfopdrachten geven richting aan je woorden op papier. Achteraf is er de mogelijkheid voor wie dat wil om de geschreven teksten voor te lezen.

Kijk hier voor meer informatie.

Techniek