Afbeelding

Beeld: Pexels

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

Schrijfactiviteiten voor dit weekendNog niks te doen dit weekend? Zin om eens lekker een dagje met schrijven bezig te zijn? Verken je eigen lichaam en schrijf zijn verhalen op in Gentbrugge, leer hoe je kan schrijven voor kinderen in ‘s-Hertogenbosch of laat je dichtersstem horen in de poëzieles in Rotterdam.

Lief lichaam, heerlijk lichaam

Datum: vrijdag 19 januari 2018 van 19.30 tot 22.00
Locatie: Gentbrugge (België)
Je lichaam heeft je vele verhalen te vertellen, maar vaak luisteren wij daar naar. Bij deze workshop leer je stil te staan bij de emoties en verhalen van je lijf en deze te verwoorden. Al schrijvend leer je je eigen lijf kennen, zowel de mooie kanten als de lelijke. Dit mag allemaal tot leven komen in het verhaal dat je schrijft. Of dit nu eerlijk en kwetsbaar is of juist vurig. Ontdek jouw ware schoonheid. Lees hier meer.

Cursus voor kinderen schrijven

Datum: zaterdag 20 januari 2018 van 12.30 tot 17.00
Locatie: ‘s-Hertogenbosch
Het schrijven van kinderverhalen gaat er anders aan toe dan het schrijven voor volwassenen. Wil je leren schrijven voor kinderen? Dan kan deze cursus je helpen. Je gaat kennismaken met alle aspecten die te maken hebben met schrijven van kinderverhalen, non-fictie, journalistieke en educatieve teksten voor kinderen. Hierbij leer je je eigen creativiteit te ontwikkelen en doe je ervaring op rondom personages, perspectief en spanningsopbouw. Leestechnische aspecten, zoals op AVI-niveau schrijven en publiceren komen ook aan bod. Deze cursus is een combinatie van zowel zelfstudie, bijeenkomsten en individuele begeleiding van de docent. Wil je meer weten over deze cursus? Klik dan hier.

Poëzieles

Datum: zondag 21 januari 2018 van 14.00 tot 16.30
Locatie: Rotterdam
Schrijf je graag poëzie maar lukt het niet om je werk te publiceren? Volg dan de workshop van Peter Swanborn. Met tips en opdrachten helpt hij je op weg om de dichter in je los te laten. Twee keer per maand geeft hij losse poëzielessen, waarvoor je je kan aanmelden. Lees hier meer.

Benieuwd welke schrijfactiviteiten bij jou in de buurt plaatsvinden? Bekijk het hele overzicht hier.

Door Nicolette Hendriks

Techniek

Service