De literaire voorspellingen voor 2016

Literair weblog Tzum heeft onlangs literaire voorspellingen gedaan voor het jaar 2016. Hieronder vind je een gedeelte van de voorspellingen. 

– Cees Nooteboom wint de Nobelprijs.

– Leon de Winter kondigt voor 2017 een roman aan over een homoseksuele Palestijnse bankdirecteur die naar Tel Aviv vlucht met een bomgordel om en daar vriendschap sluit met een joodse organisator van Gay Pride. Een hartstochtelijke relatie volgt al vindt de organisator zo’n bomgordel op het nachtkastje toch wat eng. Zal de plotseling opduikende Arabische hengst roet in het eten gooien? (Vijf sterren in de Volkskrant.)

– Jan Siebelink schrijft kookboek voor gereformeerden (‘En na afloop een pepermuntje’) en als je het boek omdraait blijkt het ook een kookboek voor Bourgondiërs te zijn (‘Lekker een oester op je tong laten glijden’).

– Catering Amsterdamse Schouwburg in Duitse handen tijdens Boekenbal; schrijvers geschokt door efficiëntie en vriendelijkheid.

– Kieft wordt in het Jaar van het Boek gekozen tot Het Belangrijkste Boek.

– Boekblad gaat alleen digitaal verder.

– Nieuwe roman Herman Brusselmans heeft een hoofdpersoon die erg op Herman Brusselmans lijkt, de hele dag scheldt, racistische, homofobe en seksistische opmerkingen maakt, drinkt en rookt.

– Stijn Aerden is Hendrik Groen.

– Uitgeverij Rubinstein wint opnieuw Luisterboek Award.

– Geschokte reacties nadat Michel Krielaars een Oost-Europese roman minder dan vijf ballen geeft. (‘Drukfoutje,’ sust de boekenchef van NRC Handelsblad.)

– ‘Superdeluxe zilveren’ uitvoering van Das Mag-boek blijkt een ringbandje te zijn.

– Özcan Akyol komt met een Turks kookboek (‘maar wel met patat erbij!’).

Dit artikel is afkomstig van Tzum, literair weblog met dagelijks literair nieuws, recensies, interviews, video's en meer. De rest van het artikel is te lezen op Tzum.

Bron

http://www.tzum.info/2016/01/nieuws-de-literaire-voorspellingen-voor-2016/

Uitgeven