Leesbaar Amsterdam: de grote literaire citatenkaart

Leesbaar Amsterdam: een groot literair citatenkaart Op 1 november verschijnt Leesbaar Amsterdam, de grote literaire citatenkaart van Amsterdam. Deze kaart toont bijna 500 citaten van ongeveer 250 binnen- en buitenlandse schrijvers.

Alle lijnen, bogen en cirkels zijn vervangen door letters, woorden en zinnen. Ook staan de citaten op plekken waar ze in Amsterdam te vinden zijn. Bijvoorbeeld J.C. Bloem op de Dapperstraat. Nescio op de Sarphatistraat, Multatuli op de Lauriergracht. De kaart zal uitgegeven worden in 4 formaten: op posterformaat, als een opgevouwen boekje, als ringbandboekje en als wandvullend behang.

De initiatiefnemers zijn de schrijvers Erik Nieuwenhuis, Louis Stiller en vormgever Yolanda Huntelaar. De beide schrijvers hebben de afgelopen vier jaar alle citaten verzameld die op de kaart te zien zijn.

Gistermiddag op 18 oktober is in het theater van de Openbare Bibliotheek van Amsterdam een speciale middag georganiseerd rondom deze kaart. Tijdens de presentatie vertelden de initiatiefnemers over hun werkwijze en zoektocht naar de citaten. Ook werd de Grote Literaire Amsterdamse Citatenquiz gespeeld.

Uitgeven