Afbeelding

Beeld: Shutterstock

De leukste schrijfwedstrijden van september

De leukste schrijfwedstrijden van septemberVol inspiratie terug van je vakantie? Of gewoon zin om aan de slag te gaan met je schrijfambities? Dit zijn de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in september.

Tomas Ross crime-schrijfwedstrijd

Uitgeverij Cargo en Schrijven Magazine/Schrijven Online organiseren samen de Tomas Ross crime-schrijfwedstrijd. Iedereen wordt uitgenodigd om een spannend kort verhaal van maximaal 2.000 woorden te schrijven, op basis van een eerste alinea geschreven door Tomas Ross.
Vijf finalisten, geselecteerd door de professionele jury, mogen deelnemen aan een masterclass van Tomas Ross. De schrijver van het beste verhaal wint bovendien individuele coaching van de master zelf. Verder krijgen alle finalisten een boekenpakket met Nederlandse kwaliteitsthrillers uit het fonds van Tomas Ross Crime en Uitgeverij Cargo.

Deadline: 1 september
Meer informatie: klik hier

Harland Award Verhalenwedstrijd

De Stichting Fantastisch Genre organiseert opnieuw de Harland Awards Verhalenwedstrijd, een jaarlijkse bekroning van de beste korte verhalen in de fantastische genres. Dat wil zeggen: fantasy, sciencefiction, horror en magisch realisme in brede zin. Om mee te doen, schrijf je een verhaal van maximaal 10.000 woorden, in het Nederlands, dat valt onder een van bovenstaande genres.
De hoofdprijs bedraagt € 1.000,- en ook voor de tweede en derde prijs liggen geldprijzen klaar. Voor veel deelnemers is ook de feedback van de jury op alle deelnemende verhalen een belangrijke reden om mee te doen.

Deadline: 1 september
Meer informatie: klik hier

Schrijverspodiumprijs

Het Schrijverspodium organiseert een openbare dichtwedstrijd waarbij zowel beginnende als ervaren schrijvers kans maken op leuke prijzen. Via de website kun je maximaal drie gedichten insturen.
De redactie kiest een winnaar die een bedrag van € 100,- ontvangt. Daarnaast zijn er variabele geldprijzen, afhankelijk van het aantal deelnemers, voor drie democratisch gekozen winnaars. Alle deelnemers mogen de ingezonden gedichten beoordelen, waarbij auteursnamen worden geanonimiseerd om de beoordeling eerlijk te laten verlopen.

Deadline: 6 september
Meer informatie: klik hier

Influisteraar

Godijn Publishing organiseert een schrijfwedstrijd in aanloop naar de inspiratiedat BOEK10. Verhalen dienen tussen de 2.500 en 3.000 woorden te zijn, met als thema: inspiratie en de beren op je weg. Neem de lezer mee en laat het verhaal tussen de regels lezen. Wie of wat is de influisteraar in of van jouw verhaal?
De beste vijfentwintig verhalen komen in de verhalenbundel Influisteraar en worden bekendgemaakt tijdens de inspiratiedag op 9 december. Winnaars ontvangen een exemplaar van de verhalenbundel. De schrijver van het allerbeste verhaal wint bovendien een studiedag bij de Schrijversacademie voor twee personen.

Deadline: 16 september
Meer informatie: klik hier

Schrijfwedstrijd Valentijngenootschap

Het Valentijngenootschap zoekt romantische verhalen. Om mee te doen, schrijf je een origineel romantisch verhaal van tussen de 1.500 en 5.000 woorden in het Nederlands, dat je instuurt onder een onherkenbaar pseudoniem. De inzendtermijn loopt van 1 september tot 30 september 2017.
Alle deelnemers krijgen een juryrapport en gratis toegang tot het Valentijnfestival op 10 februari 2018. Op die dag zal ook de hoofdprijs van € 250,- worden uitgereikt.

Deadline: 30 september
Meer informatie: klik hier

Uitgeven