Start » Schrijfwedstrijd » Tomas Ross crime-schrijfwedstrijd

Tomas Ross crime-schrijfwedstrijd

Wie: Uitgeverij Cargo & Schrijven Magazine/Schrijven Online

Heb jij al meegedaan aan de Tomas Ross crime-schrijfwedstrijd? Iedereen wordt uitgenodigd om een spannend kort verhaal te schrijven, op basis van een eerste alinea geschreven door Tomas Ross.

Wat kun je winnen?

De professionele jury selecteert vervolgens vijf finalisten. Deze finalisten mogen deelnemen aan een masterclass van Tomas Ross. De schrijver van het beste verhaal wint bovendien individuele coaching van de master zelf. Verder krijgen alle finalisten een boekenpakket met Nederlandse kwaliteitsthrillers uit het fonds van Tomas Ross Crime en Uitgeverij Cargo.

De jury en deadline

De jury bestaat uit Tomas Ross, Marjolein Schurink (uitgever) en Chris Kooi (redacteur) van uitgeverij Cargo. De winnende verhalen worden gepubliceerd op Schrijven Online en in Alice XL.

Stuur je inzending uiterlijk 1 september naar: info@uitgeverijcargo.nl, o.v.v. ‘Tomas Ross crime-schrijfwedstrijd’. Op 25 september worden de finalisten bekendgemaakt op Schrijven Online en op de site van uitgeverij Cargo.

De opdracht

Tomas Ross heeft onderstaande introductie tot het korte verhaal geschreven. Schrijf op basis daarvan één of enkele hoofdstukken van maximaal 2000 woorden, beschrijf de plot in twee zinnen en geef het verhaal een passende titel.

'Er ging een golf van opwinding door Daphne heen toen ze de donkerblauwe Volvo herkende die de parkeerplaats van het hotel op draaide. Eindelijk! Nerveus kwam ze overeind en liep naar de receptie. Chris, haar jeugdliefde, haar minnaar. Getrouwd maar bijna gescheiden en hier in Frankrijk om met háár gelukkig te worden. Het afgelopen jaar hadden ze elkaar op zijn zakenreizen als projectontwikkelaar een paar keer heimelijk ontmoet, steeds in een ander hotelletje, maar nu zou het definitief zijn.

Ze stond stil omdat ze de stem van een man hoorde.

‘Muller,’ zei hij tegen de receptionist, ‘Chris Muller uit Den Haag. Ik heb eergisteren een kamer gereserveerd en betaald.’

‘Ah, bien sûr. Bienvenue, monsieur Muller. Chambre douze.’

Ze wilde nog een stapje naar voren doen maar haar benen weigerden. Ze staarde verbijsterd naar de man die met zijn koffer achter de receptionist de trap op liep. Wie hij ook was, dit was niet Chris.'

Deadline: 1 september 2017
Winnen: Masterclass van Tomas Ross, individuele coaching van Tomas Ross, boekenpakket met Nederlandse kwaliteitsthrillers uit het fonds van Tomas Ross Crime en Uitgeverij Cargo
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/nieuws/tomas-ross-crime-schrijfwedstrijd

Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!
Gratis bij Schrijven Magazine: 1 jaar Van Dale Online Taalhandboek Nederlands

Gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Word nu abonnee!

Intensieve online cursussen. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Geen schrijfwedstrijd meer missen? Volg Schrijven Magazine op Facebook!

Like Schrijven Magazine op Facebook!

Vind ik leuk!