De 6 leukste schrijfactiviteiten van februari

Bezoek je weleens een schrijfactiviteit? Dat zou je zeker eens moeten doen. Bij deze evenementen kun je medeschrijvers ontmoeten en inspiratie opdoen voor je eigen werk. We zetten de leukste schrijfactiviteiten van februari 2019 op een rijtje!

Mindful schrijven vanuit je eigen huis  

Deze cursus laat je ervaren hoe je mindful aanwezig kunt zijn bij wat je doet. Spelenderwijs zul je gaan ontdekken hoe heilzaam en ook hoe avontuurlijk en verfrissend schrijven via deze methodiek kan zijn. Het fijne is dat je hier zelf thuis mee bezig kunt gaan, op je eigen favoriete schrijfplek.

Waar: Thuis
Wanneer: 14 februari
Hoeveel: 15 euro
Meer informatie:
www.zinspeling.nl

Onderscheidend schrijven in Doorn

Tijdens de training Onderscheidend schrijven leer ik je, aan de hand van een aantal verrassende schrijfopdrachten, hoe je dat aanpakt. Het resultaat: een tekst met impact die aanzet tot actie. Een tekst waarmee je een plek creëert voor jezelf en ruimte voor een ander.

Waar: Doorn
Wanneer: 15 februari 2019
Hoeveel: 195 euro
Meer informatie: Comhairle.com 

The Night Shift in Rotterdam

Voor alle nachtuilen en uitstellers! Werk een nacht lang aan je eigen korte verhaal of roman in een literair stimulerende omgeving (met drank! en snacks!), deel je harde zwoegen met collega-schrijvers en ontvang tips van een professionele schrijfdocent. 

Waar: Rotterdam
Wanneer: 16-02-2019
Hoeveel: € 20,- / € 15,- (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten, CJP-pashouders en mensen met een laag inkomen)
Meer informatie: TheWritersGuide.nl

Schrijfkamer: Ik herinner me… in Zwolle

Aan de hand van korte schrijfopdrachten verken je je eigen herinneringen. Het is niet gek dat je hierbij dichter bij je emoties komt die met jouw herinneringen verbonden zijn. Vervolgens kunnen je zowel de herinneringen als de emoties inzetten om een fictief verhaal geloofwaardig te maken óf om een begin te maken met jouw levensverhaal.

Waar: Zwolle
Wanneer: Dinsdagavond 19 februari 2019 van 19:30-21:00 uur
Hoeveel: Gratis
Meer informatie: Mundusestliber.nl 

Basiscursus kinderverhalen schrijven in Utrecht

Drie avonden onderzoeken of het genre van kinderverhalen je ligt. Aan de hand van praktische opdrachten en snuffelen in kraak verse boeken o.l.v. kinderboekenschrijver en schrijfdocent Mary Heylema ga je aan de slag. Welke personages breng jij op het papier tot leven?

Waar: Utrecht
Wanneer: 21/2, 7/3 en 21/3 2019
Hoeveel: €105
Meer informatie: KinderBoekenWinkelUtrecht.nl 

Schrijf jouw boek… in Zwolle

 Wil jij jouw boek eindelijk in handen hebben? Gun jezelf de kans en tijd om je boek te (her)schrijven! Aan het eind van de bijeenkomst weet je beter wat je met je boek wilt en aan welke punten jij wilt werken. Je gaat naar huis met schrijftips op maat. Bovendien ontmoet je schrijvers die bezig zijn met hetzelfde doel: een boek schrijven.

Waar: Zwolle
Wanneer: 5, 16 of 26 februari 2019
Hoeveel: €47,- incl. btw, drankjes en gebak
Meer informatie:  Mundusestliber.nl