Afbeelding

Hoewel de boekomzet in 2012 is gedaald, neemt de e-boekomzet gestaag toe.

Bestseller Fifty Shades of Grey van de troon gestoten

Fifty Shades of Grey maakt plaats voor The Hairy Diets op de bestseller lijst.De erotische roman Fifty Shades of Grey van E.L. James, die ze in eigen beheer heeft uitgegeven, is onlangs het bestverkochte boek in Britse geschiedenis geworden. Toch maakt de roman plaats op Amazon voor een opvallend kookboek genaamd The Hairy Dieters.

Chef-koks Si King en Dave Myers, samen beter bekend als The Hairy Bikers, staan inmiddels bovenaan de Amazon bestseller lijst met The Hairy Dieters, een kookboek in het verlengde van hun kookshows op BBC2. Daarmee stoten ze de bestseller trilogie Fifty Shades of Grey (vertaald naar Vijftig tinten grijs) na een zestien weken lange dominantie van de troon.

The Hairy Dieters beschrijft hoe de twee chef-koks zijn afgevallen met “lekkere recepten met weinig calorieën en veel smaak”. De bikers reageerden opgewekt op het nieuws: “Seks is misschien belangrijk, maar de liefde van een land gaat nog steeds door de maag.” Er zijn ruim 150.000 exemplaren van het kookboek verkocht sinds de publicatie op 2 augustus jongstleden. Het boek is inmiddels toe aan een vierde druk.

Het recordaantal verkopen van Fifty Shades of Grey is echter nog niet verslagen. Het eerste boek in de trilogie van James is namelijk 5,3 miljoen keer over de toonbank gegaan, het hoogste aantal verkopen van een boek in de geschiedenis van Groot-Brittannië.

Bron

www.guardian.co.uk/books/2012/aug/21/fifty-shades-of-grey-hairy-dieters