Afbeelding

Logo Atlas Contact.

Auteurs Atlas Contact geven gratis lezingen om boekhandels te ondersteunen

Auteurs Atlas Contact geven gratis lezingen om boekhandels te ondersteunen.In een reactie op het dreigende faillissement van Polare gaan schrijvers van uitgeverij Atlas Contact gratis lezingen geven in boekhandels door heel Nederland.

Gratis lezingen in boekhandels

Ruim veertig auteurs van Atlas Contact, onder meer Geert Mak, Nelleke Noordervliet, Yvonne Kroonenberg, Micha Hamel en A.H.J. Dautzenberg, geven in de komende weken gratis lezingen in boekhandels door heel Nederland. Volgens de auteurs is de boekhandel namelijk nog springlevend, ondanks de sombere berichtgeving over het dreigende faillissement van boekhandelketen Polare.

‘Het is iets wat wij elke dag ervaren. In de boekhandel worden boeken ontdekt, via de boekhandel leren wij lezers kennen, de boekhandel maakt boeken en schrijvers groot en in de boekhandel onderhouden auteurs het contact met hun lezers,' aldus een woordvoerder van Atlas Contact.

Boekhandelketen Polare

Wat er met Polare gaat gebeuren, is vooralsnog niet bekend. Deze week liet Arthur van der Kroef, de advocaat van Polare, weten dat de aangevraagde uitstel van betaling is toegekend. Een paar dagen geleden zei Van der Kroef dat de winkels deze week weer open zouden kunnen, maar daar blijkt niks van gekomen te zijn.

Het initiatief van Atlas Contact is een reactie op dit slechte nieuws. ‘Wij willen ook de positieve kant laten zien. Wij zien veel boekwinkels die heel actief zijn.’ Een schema met alle lezingen is binnenkort te vinden op de website van Atlas Contact.