8 literaire huizen die je nu kan kopen

8 literaire huizen die je nu kan kopenAls de huizen van bekende schrijvers op de markt komen, kunnen we niet anders dan fantaseren om het te kopen. Hopend dat we wat van die schrijfmojo opzuigen door in dezelfde kamers te zijn waar zij  hun bekende werken maakten.

Dracula’s kasteel

Dracula’s kasteel is momenteel te koop. Nou ja, we denken dat dit het kasteel van Dracula is. Het Roemeense landgoed heet eigenlijk het Bran kasteel en lijkt op de beschrijving van het fort in de beroemde roman van Bram Stoker. Hoewel de schrijver nooit naar Bran is geweest, schijnt het dat hij las over de kliflocatie in een boek of dat hij een illustratie zag toen hij het ontwerp voor zijn legendarische bloedzuigerverhaal aan het maken was. Het 57 kamer tellende, 22 hectare grote landgoed trekt meer dan 560.000 toeristen per jaar en fungeert momenteel als een museum. Een belangrijk detail voor geïnteresseerden: Dracs kasteel heeft geen badkamers.

Bezielde huis

Het huis van de auteur van Fahrenheit 451 is nu op de markt. De residentie in Cheviot Hills uit 1937 kost $ 1.495.000 (ca. € 1.100.000). Het heeft gewelfde plafonds, een gezellige bakstenen open haard en de kelder waar Bradbury dagelijks schreef. ‘Iedereen moet iets achterlaten als ze doodgaan, zei mijn grootvader. Een kind, een boek, een schilderij, een huis, een muur, een paar schoenen of een tuin,’ zei Bradbury. ‘Iets wat je hebt gemaakt, een plek waar je ziel heen kan gaan als je dood bent. Dat mensen naar die boom kijken of de bloem die je hebt geplant en dat je daar dan bent.’

Inspirerende bungalow

Het ouderlijk huis van een van de meest succesvolle kinderliteratuurschrijvers van Amerika is op zoek naar een nieuwe eigenaar. Beverly Cleary vond inspiratie in de bungalow uit 1910 waar ze opgroeide, in het noordoosten van Portland. Het huis is te vinden aan Hancock Street, enkele straten verwijdert van Klickitat Street, waar het fictionele huis van Henry Huggins (van het gelijknamige boek) en de Quimby zussen was. De woning is ook vlakbij de Beverly Cleary School en de Beverly Cleary Sculpture Garden in het Grant Park. We zijn behoorlijk jaloers dat leerlingen op de school tours krijgen terwijl de woning op de markt is.

Strandhuis

Wie wil nou niet verhuizen naar het strandhuis van schrijver Norman Mailer? Het huis in Provincetown, Massachusetts gaat weg voor $ 3.900.000 (ca. € 2.900.000), maar de geschiedenis van het huis is onbetaalbaar. Mailer schreef hier zijn verhalen op de derde verdieping en speelde poker in de keuken. We kunnen ons zo voorstellen dat hij genoot van een cocktail op het dek of uit het raam staarde naar de zee.

Tussentijdse woning

Een van de drie huizen in Oak Park, Illinois waar de norse schrijver Ernest Hemingway woonde als een kind staat te koop. Deze staat bekend als Hemingway Interim House en werd in februari op de markt gegooid. Het is gebouwd rond 1877 in de neogotische stijl en stond eerder op de Grove Avenue, maar werd in 1999 verplaatst naar een andere straat om ruimte te maken voor de uitbreiding van de Oak Park Public Library.

Goedkoop huis

‘Het stond in een soort van klein eiland achter muren waarvan we toentertijd dachten dat ze hoog genoeg waren en nabij een aantal grote ilex bomen. Het was klein, niet heel goed gebouwd, maar goedkoop en dus geschikt voor ons,’ schreef Rudyard Kipling over zijn huis dat bekend staat als The Elms.

Het landgoed uit 1745 is gelegen in de kustplaats East Sussex van Rottingdean en het was de plek waar Kipling zijn klassieker Just so stories for little children schreef. De huidige vraagprijs voor de weelderige verblijfplaats is $ 2.400.000 (ca. € 1.800.000). Het huis van de buren (de voormalige residentie van Kiplings tante Georgiana, die was getrouwd met de schilder Edward Burne-Jones) wordt ook verkocht.

Scarface huis

Het luxueuze 10.000 vierkante meter tellende landgoed van El Fureidis in Montecito, California staat bekend als het ‘Scarface huis’. De locatie werd gebruikt voor buitenbeelden van Tony Montana’s Coral Gables in de film Scarface van 1983.

Het herenhuis uit 1906 heeft ook een literaire geschiedenis. Nobelprijs-winnende schrijver Thomas Mann woonde er ook. De auteur ontving daar gasten zoals Winston Churchill en Albert Einstein. Het tropische huis kost $ 35.000.000 (ca. € 25.000.000), heeft vier slaapkamers, negen badkamers en is nu te koop.

Boerderij

Het huis waar de Pulitzerprijs winnende dichter Elisabeth Bishop in opgroeide, staat leeg. ‘Het is geen eenvoudige zaak,’ zegt een van de tien huidige eigenaars. ‘Geen beslissing die we makkelijk hebben genomen. Het was zelfs een moeilijke beslissing, een emotionele beslissing.’ The Great Village, eigendom van Nova Scotia, was dierbaar voor Bishop. Ze woonde er met haar grootouders nadat haar vader overleed en haar moeder werd geïnstitutionaliseerd – een periode waar vaak naar wordt verwezen in haar teksten.

‘Het huis heeft veel karakter,’ zegt eigenaar Sandra Barry. ‘Het klinkt misschien vreemd, maar ze schreef erover en voelde dat het een ziel had.’ Bishop werd uit het huis gedwongen toen haar grootouders van vaders kant de voogdij kregen, maar door de jaren heen keerde ze vaak terug naar de boerderij.

We wachten op de dineruitnodigingen!

Bron

http://flavorwire.com/459270/8-literary-homes-you-can-buy-right-now/view-all

Uitgeven