Afbeelding
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Wist jij dat je creativiteit kan trainen? En dat dagdromen goed voor je is? Deze en nog meer leuke weetjes over schrijven hebben we voor jou op een rijtje gezet.
Boeken en verhalen worden tegenwoordig veel digitaal geschreven. Op de computer zien de letters er vaak standaard uit. Als je met de hand schrijft is dit natuurlijk anders. Het creëren van een leesbaar en persoonlijk handschrift, maakt je onafhankelijk en zelfstandig. Je zelfvertrouwen zal omhoogschieten. Overigens is handmatig schrijven ook nog goed voor je fijne motoriek. Dus pak je pen en ga aan de slag!
Bron: .zwijsen.nl
Een groot verlies, een (zwaar) ongeluk of een nare herinnering, deze elementen kunnen ons een posttraumatische ervaring geven. De negatieve invloeden lijken dan ons leven totaal over te nemen. Toch zijn je hersenen flink aan het werk om je mentaal te herstellen. Onbewust begin je nieuwe manieren te ontdekken om met het leven om te kunnen gaan. En dat kan een sleutel zijn tot de groei van je creatieve vaardigheden.
Bron: factslegend.org/
Betrap jij jezelf wel eens op dagdromen? Of dwaal je soms helemaal af? Dan ben je eigenlijk super creatief bezig! Het is niet totaal nutteloos om even heel ergens anders aan te denken. Als we dagdromen dan smelten namelijk ons bewustzijn en onderbewustzijn samen en creëer je een buitengewoon idee of gedachte. Dit kan jou een openbaring geven waar een nieuw verhaal uit voort komt. Neem daarom altijd je kladblok met je mee en onthoud; geen elke idee is onmogelijk.
Bron: factslegend.org/
‘Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw, dat ik je nu al verveel is aan mij en niet aan jou!’
Clichés lezen en schrijven vinden onze hersenen hartstikke saai. Dat komt simpelweg doordat ze niet geprikkeld worden. Er komt een ongevoelige reacties vrij waar je hersenen eigenlijk niks aan hebben. Het is daarom heel belangrijk om origineel te zijn. Doe het voor jezelf en je lezers.
Bron:bestinfographics.co/
Netflix kijken of de tv aanzetten, het is zó gemakkelijk. Maar wil je beter worden in schrijven? Pak dan een boek! In boeken vind je namelijk 50% meer uitzonderlijke woorden. Op tv hoor je vaak alleen spreektaal of kiest de scriptschrijver voor gemakkelijke woorden. Maar tijdens het schrijven moet je dit juist vermijden. Dus om beter te worden in schrijven moet je meer lezen. Kies daarvoor wel een boek waar jij gemotiveerd van raakt.
Bron:bestinfographics.co/
Vastlopen in je verhaal, niks nieuws kunnen bedenken of helemaal geen inspiratie hebben, dit is herkenbaar voor (bijna) alle schrijvers. Maar geen zorgen, creativiteit kan namelijk getraind worden. Hoe je dat doet? Denk bijvoorbeeld aan het doorbreken van je dagelijkse routine, het veranderen van je denkpatronen, of het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. Hoe meer nieuwe dingen je ziet, ruikt, denkt en aantreft, hoe meer ruimte er ontstaat voor nieuwe ideeën.
Bron:factslegend.org/
Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.
Ervaren redacteur Maria Genova deed voor Schrijven Online meer dan dertig manuscriptbeoordelingen. Lees haar tips in het komende nummer!
Topauteur Herman Koch geeft naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwe boek advies aan jonge schrijvers. Meld je aan!
Dit nummer niet missen? Neem vóór 24 januari 23:59 u. een abonnement dan ontvang je dit nummer!
Mariken Heitman geeft tips! Meld je aan en ontvang dit nummer.