Afbeelding

Moederdag: 6 boeken over relatie tussen moeder en kind

Foto: Pexels

6 boeken over de relatie tussen moeder en kind

Het is Moederdag! Dat betekent een bloemetje of een cadeau, ook als je je moeder even niet kan zien. De relatie tussen moeder en kind is iets bijzonders en daarom wordt er regelmatig over geschreven. Zoek je nieuwe boeken over dit onderwerp? We zetten er een paar op een rij!


De bekentenis - Jessie Burton

In de jaren tachtig ontmoet Elise Morceau de intrigerende Constance Holden. Ze volgt de schrijfster naar Los Angeles, maar daar staat haar leven plots op z’n kop. Dertig jaar later gaat Rose Simmons op zoek naar antwoorden over haar moeder Elise, die haar verliet toen ze een baby was. Constance Holden zou haar moeder voor het laatst gezien hebben, dus besluit Rose zich in het leven van de beroemde schrijfster te mengen. De bekentenis volgt niet alleen de relatie tussen Rose en haar moeder, maar ook tussen Constance en Rose die uitgroeit tot een moeder-dochterrelatie.

Bestel het boek hier.

Perfecte moeder - Aimee Molloy

Een groep jonge moeders komt regelmatig samen om bij te kletsen. Als ze besluiten om een keer wat te drinken zonder de kinderen, is iedereen voor – behalve Winnie, de alleenstaande moeder van de groep. Winnie laats zich toch overhalen. Maar dan slaat het noodlot toe. Midas, het zoontje van Winnie, wordt uit zijn wiegje gestolen. Een thriller vol geheimen tussen de vrouwen, maar ook over de relatie tussen moeder en kind. Is Winnie wel zo onschuldig?

Bestel het boek hier.

Ik, moeder - Annemarie de Gee en Eva Kelder

In het boek Ik, moeder schrijven dertien auteurs een 'krachtig mozaïek' van het moederschap. In het boek wordt het moederschap ter discussie gesteld en tegelijkertijd gevierd. 

Bestel het boek hier.

Circe – Madeline Miller

In het huis van Helios wordt een dochter geboren. Circe is een vreemd kind, en zonder de goddelijke uitstraling van haar vader wordt ze uitgesloten van haar familie. Ze ontdekt een kracht die verboden is voor de goden: hekserij. Wanneer de liefde haar ertoe brengt een vervloeking uit te spreken, stuurt Zeus Circe naar een verlaten eiland, waar ze haar vaardigheden verder ontwikkelt. Om te beschermen wat haar het meest dierbaar is, zoals haar zoon, moet Circe al haar krachten aanwenden. In deze versie van de Griekse mythes schetst Madaline Miller de kracht van de tovenares.

Bestel het boek hier.

Mevrouw mijn moeder – Yvonne Keuls 

Met Mevrouw mijn moeder richt Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder. Het is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger.

Bestel het boek hier.

Het is je moeder – Isa Hoes

Isa Hoes selecteerde de mooiste fragmenten van de Nederlandstalig proza over moeders. Iedereen heeft minstens één verhaal over zijn of haar moeder. Zonder kom je niet ter wereld en zonder haar besta je niet. 

Bestel het boek hier.