5 leukste literaire activiteiten in maart

De 5 leukste literaire activiteiten in maart.De literaire kalender van maart zit weer aardig volSchrijven Online zette de leukste 5 activiteiten voor jou op een rij.

Vrouwenpower 

8 maart is het internationale Vrouwendag en boekwinkel Savannah Bay te Utrecht viert dit met een schrijfworkshop Vrouwenpower. De workshop wordt geleid door schrijfdocenten Annemarie van den Brink en Trea Scholten.  

In de twee uur durende workshop krijg je creatieve schrijfopdrachten waarbij je jouw vrouwenpower op papier tot zijn recht laat komen. Citaten van vrouwelijke personages uit boeken zijn het vertrekpunt voor deze opdrachten.  

Kosten: €10,-  incl. koffie of thee.  
Meer informatieSavannah Bay 

BoekenFEST 

In de Bibliotheek van Assen zal op 12 maart het jaarlijkse Boekenweekgala plaatsvinden, dit jaar gedoopt tot BoekenFEST. Er zijn vele optredens van schrijvers, waaronder een interview met Thomas Rosenboom, een optreden van Ronald Giphart, en een workshop poëzie met Anne Vegter en Tsead Bruinja i.h.k.v. Hallo gedicht! 
Je kunt deze schrijvers niet alleen aanschouwen, maar je kunt ook met ze op blind date. De avond, die gevuld wordt met nog talloze andere literaire activiteiten, zal worden afgesloten met een swingend feest.  

Kosten: gratis 
Meer informatie: Bibliotheek Assen  

Meet & Greet Griet Op de Beeck  

Op 18 februari verscheen het nieuwe boek Gij Nu van Griet Op de Beeck. Op 12 maart om 11:00 zal zij in boekhandel Broese vertellen over haar nieuwe boek met na afloop een signeersessie.  

Gij Nu bestaat uit 15 losse verhalen die geenszins per ongeluk bij elkaar geplaatst zijn. De lezer moet het boek van begin tot eind lezen om te ontdekken dat dat wat de schrijfster wil vertellen de 15 verhalen ontstijgt.  

Kosten: gratis 
Meer informatie: Broese Boekverkopers 

Noorderwoord  

Noorderwoord verzamelt literaire activiteiten met de diversiteit en gezelligheid waar Amsterdam Noord om bekend staat. Iedereen, ook de niet Noord-Amsterdammer, is welkom op 16 maart in het Zonnehuis.   

Bij deze editie is onder andere Herman Koch aanwezig, welke in gesprek zal gaan over zijn schrijverschap. De komische noot wordt verzorgd door Karin Bruers en ook huisdichter Lamyn is van de partij.  

Kosten: €8,-  
Meer informatie: SLAA 

Tilt festival  

Van 16 maart t/m 19 maart vindt op meerdere locaties in Tilburg het meerdaags literatuur festival Tilt plaats. Het festival brengt taal tot leven door eigenzinnige combinaties van literatuur, theater, beeld en muziek.  

Zoals elk jaar wordt er een writer in residence in huis gehaald en dit jaar is aan Maartje Wortel de eer. Naast Maartje zullen onder andere Midas Dekkers, Remco Campert en Tommy Wieringa de zesde editie van het festival bezoeken.  

Kosten: €5,- tot €20,-  
Meer informatie: Tilt festival