Afbeelding

Beeld Shutterstock

4 leukste schrijfwedstrijden van maart/ april

Wil je je schrijfvaardigheid vergroten en in schrijfconditie blijven? De redactie van Schrijven Online heeft een selectie gemaakt van de 4 leukste wedstrijden in maart en april 2015.

Schrijf je Javastraat

Schrijvers uit Oost organiseren een verhalenwedstrijd met als thema: Schrijf je Java- Straat. Schrijf een stuk van max. 1000 woorden over de levensader van Amsterdam- Oost de Javastraat. De winnaar leest voor in het literair programma met Lieke Marsman en Victor Schiferli , een publicatie op de website van Schrijvers uit Oost en een kans op een bundelopname.
Deadline: 20 maart 2015
Meer informatie: http://www.schrijversuitoost.nl/schrijfwedstrijd/

De Letterbende

De Letterbende is een online schrijfworkshop voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Het verhaal moet beginnen met ‘Als Annelies had geweten wat er die dag ging gebeuren…’  en met mag maximaal 2 A4’tjes beslaan. De winnaar krijgt een boek toegestuurd.
Deadline: 31 maart 2015
Meer informatie: www.letterbende.nl

Write Now!

Passionate Bulkboek presenteren Write Now!  Dit is dé schrijfwedstrijd voor jong talent. De vorm van de inzending is vrij stuur een verhaal, gedicht, column, toneelstuk, filmscenario of songtekst in en win een optreden, schrijfopleiding en MacBook.
Deadline: 31 maart 2015
Meer informatie: www.writenow.nu

Best of YA-write it

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum organiseren een schrijfwedstrijd in het genre contemporary. Schrijf een verhaal tussen de 15.000 en 30.000 woorden en win een schrijf- masterclass bij een uitgeverij.
Deadline: 29 april 2015
Meer informatie: https://www.facebook.com/youngadultboeken/photos/pb.230981363619162.-220...

Bron

www.schrijvenonline.org/wedstrijden