Start » Nieuws » 3 yoga-oefeningen voor tijdens het schrijven

3 yoga-oefeningen voor tijdens het schrijven

8 Juli 2019

Als het schrijven lekker gaat, zit je gauw lange tijd achter elkaar te typen. Je vingers zijn druk bezig, maar de rest van je lijf verstijft. Als je na een poos stopt, voel je het direct. In je schouders, je nek, je rug. Tussen het schrijven door wat bewegen kan dit voorkomen, maar je wilt natuurlijk niet uit de flow. Deze korte animaties met yoga-oefeningen voor achter je toetsenbord helpen je daarbij.

Maak je schouders los

Je schouders krijgen de grootste klappen. Af en toe deze oefening tussendoor, geeft ze wat souplesse terug. De oefening duurt drie en halve minuut.

Maak je schouders los: https://youtu.be/HSyLgcUdfHc

Meer ruimte

Vaak zit je ook iets voorovergebogen met een kromme rug. Rek je even lekker uit zodat je weer recht trekt en meer ruimte in je borstkas krijgt.  Deze oefening duurt nog geen drie minuten.

Meer ruimte in je borstkas: https://youtu.be/9GZcV3AvNOc

Even uit je hoofd

Wordt het allemaal even te druk in je hoofd, doe dan deze oefening om te aarden. Je energie wordt hierdoor naar beneden getrokken. Je hoofd raakt weer leeg en frist hier helemaal van op. Deze oefening is iets langer, maar de vijf minuten helemaal waard. Misschien wel handig om de eerste keer even een stukje van het filmpje te kijken, voor je je ogen sluit.

Even aarden:  https://youtu.be/A2QBtwUmOKE

Dit zijn drie voorbeelden van de yogaoefeningen van Yoffga. Yoffga.nl is een nieuwe website met korte en eenvoudige yoga-animaties. Voor even tussendoor, voor thuis of op kantoor. Met oefeningen om je lijf soepel te houden en ontspanningsoefeningen om je hoofd leeg te maken. Voorgedaan door een professionele yogadocent. Ervaring met yoga is niet nodig en je hoeft ook geen sportmens te zijn.  Voor maar €3 per maand word je al lid of voor €30 per jaar.

Voor veel mensen heeft yoga een zweverig imago. Yoffga is dat zeker niet. Yoffga is heel praktisch en vooral gemaakt voor mensen die veel stilzitten en niet zoveel tijd hebben. Maar ook voor de mensen met RSI, stress of burn-out klachten en voor hen die deze klachten juist willen voorkomen. En voor iedereen die gewoon even rustig wil genieten. Kijk voor meer informatie op de website.

Door: Wilma Groenendijk

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie
- Leer moeiteloos schrijven door yoga
- Yoga voor schrijvers
- Yoga voor schrijvers


Tags:
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!