Afbeelding

Yoga-oefening

3 yoga-oefeningen voor tijdens het schrijven

Als het schrijven lekker gaat, zit je gauw lange tijd achter elkaar te typen. Je vingers zijn druk bezig, maar de rest van je lijf verstijft. Als je na een poos stopt, voel je het direct. In je schouders, je nek, je rug. Tussen het schrijven door wat bewegen kan dit voorkomen, maar je wilt natuurlijk niet uit de flow. Deze korte animaties met yoga-oefeningen voor achter je toetsenbord helpen je daarbij.

Maak je schouders los

Je schouders krijgen de grootste klappen. Af en toe deze oefening tussendoor, geeft ze wat souplesse terug. De oefening duurt drie en halve minuut.

Maak je schouders los: https://youtu.be/HSyLgcUdfHc

Meer ruimte

Vaak zit je ook iets voorovergebogen met een kromme rug. Rek je even lekker uit zodat je weer recht trekt en meer ruimte in je borstkas krijgt.  Deze oefening duurt nog geen drie minuten.

Meer ruimte in je borstkas: https://youtu.be/9GZcV3AvNOc

Even uit je hoofd

Wordt het allemaal even te druk in je hoofd, doe dan deze oefening om te aarden. Je energie wordt hierdoor naar beneden getrokken. Je hoofd raakt weer leeg en frist hier helemaal van op. Deze oefening is iets langer, maar de vijf minuten helemaal waard. Misschien wel handig om de eerste keer even een stukje van het filmpje te kijken, voor je je ogen sluit.

Even aarden:  https://youtu.be/A2QBtwUmOKE

Dit zijn drie voorbeelden van de yogaoefeningen van Yoffga. Yoffga.nl is een nieuwe website met korte en eenvoudige yoga-animaties. Voor even tussendoor, voor thuis of op kantoor. Met oefeningen om je lijf soepel te houden en ontspanningsoefeningen om je hoofd leeg te maken. Voorgedaan door een professionele yogadocent. Ervaring met yoga is niet nodig en je hoeft ook geen sportmens te zijn.  Voor maar €3 per maand word je al lid of voor €30 per jaar.

Voor veel mensen heeft yoga een zweverig imago. Yoffga is dat zeker niet. Yoffga is heel praktisch en vooral gemaakt voor mensen die veel stilzitten en niet zoveel tijd hebben. Maar ook voor de mensen met RSI, stress of burn-out klachten en voor hen die deze klachten juist willen voorkomen. En voor iedereen die gewoon even rustig wil genieten. Kijk voor meer informatie op de website.

Door: Wilma Groenendijk