Afbeelding

Esther Verhoef

Foto: B. Verhoef via Wikipedia

3 schrijflessen van Esther Verhoef

Al meer dan 25 jaar is Esther Verhoef niet weg te denken uit het schrijversvak. Ze is vooral bekend van haar thrillers, maar ze schrijft ook romans, columns, verhalenbundels en non-fictie. Er valt dus veel van haar te leren! 


Les 1: Neem de kleur aan van de personages

Voor haar thriller De nachtdienst dook Verhoef in de wereld van dierenartsen waarvoor ze een stage liep om haar herinnering weer op te frissen. Daarnaast maakte ze een Snapchat- aan en leerde ze meer over Billie Eilish en rapper Snelle om in de belevingswereld van haar personage van 14 jaar te duiken. ‘Ik neem altijd een beetje de kleur aan van de personages over wie ik schrijf.’

Bron: AD.nl

Les 2: Schrijf gerust korte verhalen

Ondanks dat we Verhoef vooral kennen van haar thrillers, is ze nooit gestopt met het schrijven van korte verhalen. Daaruit is de bundel Labyrint ontstaan. Over dat schrijfproces vertelt de auteur: “Ik begin met een stukje klei, waar ik een volgend stukje klei – een woord, een zin – aan vastplak, en vervolgens nog eentje. Zo krijgt het steeds meer vorm. Onrust, mijn eerste thriller, ontstond op dezelfde manier als een kort verhaal, maar groeide gaandeweg uit tot een roman.”

Bron: Het Parool

Les 3: Maar denk niet dat korte verhalen schrijven makkelijker is

Verhoef: "Voor mij lag de uitdaging juist in het schrijven van langere verhalen. Dat is nu nog steeds zo, eerlijk gezegd. Maar ik denk dat schrijvers onderling veel meer waardering kunnen opbrengen voor diegenen die korte verhalen kunnen schrijven. Zij weten wat ervoor nodig is."

Bron: NU.nl

Over Esther Verhoef

Esther Verhoef (‘s-Hertogenbosch, 1968) is een van de succesvolste thrillerschrijvers van Nederland. Er zijn in eigen land ruim 2,6 miljoen exemplaren van haar thrillers en romans verkocht. 
 

Schrijver