Afbeelding

Het Algemeen Nederlands Woordenboek krijgt 1.148 nieuwe woorden erbij.

1.148 nieuwe woorden in Algemeen Nederlands Woordenboek

Het Algemeen Nederlands Woordenboek krijgt 1.148 nieuwe woorden erbij.Koningsdag, koorts en klikhit zijn drie van de 1.148 nieuwe en alledaagse woorden die vanaf begin april in het gratis toegankelijke Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW) te vinden zijn.

Koningsdag stond natuurlijk al in het ANW, onder vermelding van de Belgische feestdag op 15 november, maar vanaf april heeft het een aanvullende betekenis: de nieuwe Nederlandse feestdag op 27 april. Het woord klikhit is wel een neologisme, en verwijst naar een internetvideo die veelvuldig wordt aangeklikt.

Momenteel bevat het woordenboek informatie over ongeveer 77.000 woorden. Het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL), verantwoordelijk voor het vullen van het woordenboek, streeft er naar deze kernwoordenschat te blijven aanvullen.

Digitaal woordenboek

Het ANW is een gratis toegankelijk digitaal woordenboek. Lexicografen van het INL vullen het woordenboek doorlopend aan met nieuwe, actuele en doodgewone Nederlandse woorden. Met het ANW kun je niet alleen op woorden zelf zoeken, maar ook op de betekenis van een woord. Verder bevat het ANW ook afbeeldingen, video’s en geluiden.

Bron

http://anw.inl.nl/search