Start » Nieuws » 10 tegendraadse schrijftips van supertalent Carolina Trujillo

10 tegendraadse schrijftips van supertalent Carolina Trujillo

16 September 2014

Schrijven Magazine cover 5 van 2014Carolina Trujillo schreef vier bejubelde romans. Drie in het Nederlands en één in het Spaans. Haar werk wordt zeer lovend besproken en is bekroond met meerdere literaire prijzen. In het komende nummer van Schrijven Magazine geeft Carolina 10 tegendraadse schrijftips. Wij publiceren voor!


Tip: interview je hele familie

Carolina Trujillo: ‘Interview je opa, je oma, je vader, je moeder. En dan bedoel ik echt interviewen. Met een blocnote. Maak een afspraak en laat ze vertellen. Vraag door. Het zullen lange interviews zijn. Maar je krijgt er een schat aan informatie mee naar boven, waar je je hele schrijverschap plezier van zult hebben. Ik heb het gedaan en het is een enorme bron waar ik boek na boek uit kan putten. Ik ben bijvoorbeeld met mijn oma naar haar geboortedorp gegaan. Het was 43 graden. Ze was er veertig jaar niet geweest, maar het ging allemaal weer voor haar leven. De ene herinnering rakelde de andere op.’

Alle schrijftips van Carolina lezen? Je vindt ze in het komende nummer van Schrijven Magazine! Nog geen abonnee? Neem vóór dinsdag 23 september 16.00 u. een abonnement, dan ontvang je dit nummer thuis!

Neem een actie-abonnement op Schrijven Magazine   Werf een abonnee voor Schrijven Magazine

 

Over Carolina Trujillo

 10 tegendraadse schrijftips van supertalent Carolina TrujillCarolina Trujillo (Montevideo, Uruguay, 1970) schreef de romans De exilios, maremotos y lechuzas (1991), De bastaard van Mal Abrigo (2002), De terugkeer van Lupe Garcia (2009) en De zangbreker (2014). Abonnees van Schrijven Magazine kennen haar niet alleen als schrijver, maar van de cartoons die ze maakt voor Schrijven Magazine.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- 5 redenen waarom je het oktobernummer van Schrijven Magazine niet wil missen!
- Tips tegen writers block


Lees Schrijven Magazine

THEMA: Week van het Schrijven | Overzicht schrijfcursussen

  • Kritiek geven en ontvangen: o zo moeilijk!
  • Ellen Deckwitz: zo word je een geweldige dichter
  • Schrijftips van Bert wagendorp (Ventoux)
  • Talent pools bij uitgeverijen: hoe kom je erbij?
  • Leer liedjesschrijven van Jan Rot
  • Hoe voorkom je fouten in perspectief?
  • Scenarioschrijven: zo geef je een personage vorm
  • Wat romanschrijvers van speechschrijvers kunnen leren (en vice versa)
  • Hoe vorm je familieverhalen om tot een roman?

Verkrijgbaar vanaf 2 augustus.

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!