Nummer 6 van 2018

Afbeelding

Schrijven Magazine nummer 6 van 2018

Dit nummer ligt omstreeks 14 december in de winkel. 

WORD ABONNEE  GEEF SCHRIJVEN MAGAZINE CADEAU

THEMA Schrijf die familieroman!

Iedere schrijver wil ooit een familieroman schrijven. Geen dankbaarder personage dan die excentrieke oom of tante, en geen spannender plot dan het familiegeheim. Maar een familieroman schrijf je niet zomaar. Daarom  laten wij de absolute specialisten aan het woord. Zij vertellen je waar je op moet letten bij research, hoe je de informatie doseeert, en hoe je omgaat met meelezende familieleden. Met onder meer:

  • 9 tips om jouw familieverhaal tot een succes te maken
  • Researchen voor een familieverhaal, hoe doe je dat?
  • 'Het begint met pure fascinatie' - succesvolle non-fictie-schrijvers over hun werkwijze
Hoe schep je sfeer in verhalen?

Door Kathy Mathys
Goede romans hebben een sfeer die de lezer bijblijft. Maar hoe doe je dat, sfeer scheppen? In het komende nummer van Schrijven Magazine geeft schrijver, docent en recensent  Kathy Mathys tips en oefeningen waarmee je meteen aan de slag kunt.

Lees hier een preview!

Schrijf jij de nieuwe Game of thrones?

Door Martijn Lindeboom
Wil jij de nieuwe Game of thrones of In de ban van de ring schrijven? in het komende nummer van Schrijven Magazine vertelt expert Martijn Lindeboom je alles over het schrijven van fantasy.

Zo schrijf je een roman over een scheiding

Door Vivian de Gier en Marc Brester
Elke Geurts schreef Ik nog wel van jou, een roman over de teloorgang van haar huwelijk. Hoe doe je dat? Het hoogst persoonlijke omtoveren tot een verhaal dat iedereen aanspreekt? Ze legt het uit in het komende nummer van Schrijven Magazine.

Boek schrijven? Ga wandelen!

Door Vivian de Gier en Marc Brester
Voor  Rosita  Steenbeek  is  het  schrijven  van  een  boek  elke  keer  weer  een  reis  die  haar  naar   onverwachte  plekken  leidt.  Stel  je  jezelf  dus  open  voor  invallen,   adviseert  ze,  en  ga  vooral  veel  wandelen.

Essentieel in het schrijfproces: keuzes maken

Door Kathy Mathys
Als je aan een verhaal of roman wil beginnen, moet je keuzes maken. Je kunt geen 20 hoofdpersonages opvoeren en je hoofdpersoon kan maar beter niet worstelen met 20 problemen. Maar hoe maak je keuzes? In het komende nummer van Schrijven Magazine helpt Kathy Mathys je op weg.

Lees hier een preview!

Hoe zet je een dronken iemand neer?

Door Ton Rozeman
Een dronken iemand wil niet dronken lijken maar nuchter, misschien zelfs met zoveel overtuiging dat hij zelf gelooft dat hij nuchter is. Wil je een dronken iemand neerzetten, zet dan iemand neer die zichzelf vertelt dat hij nuchter is.  

Hoe schrijf je een scenario?

Hetty Kleinloog
Hetty Kleinloog schrijft al achttien jaar scenario’s. Volgens haar is scenario schrijven een ambacht met regels, dus in feite kan iedereen de basisprincipes leren. Jij ook. Je hoeft alleen het komende nummer van Schrijven Magazine te lezen!

‘Dat is toch geen gedicht!’

Door Remco Ekkers
Anne-Fleur van der Heiden (1987, Rotterdam) debuteerde begin dit jaar met de roman Klaproos, bij Nieuw Amsterdam. Ze heeft een idee voor een tweede roman, maar eerst wil ze een poëziebundel schrijven. Remco Ekkers sprak met haar voor de Schrijven Magazine-rubriek ‘Dichter bij het werk’.

En verder

  • Alexander Rinnooy over het schrijven van zijn autobiografie
  • De cartoon van Carolina Trujillo
  • Tekstuur Kidlit (kinderboekenschrijver Mireille Geus bespreekt een ingezonden verhaal voor kinderen),
  • Tekstuur Proza (schrijfdocent Yke Schotanus bespreekt een ingezonden kort verhaal of romanfragment)
  • De 17e editie van ons eigen literaire tijdschrift Alice
  • En nog veel meer!