Journalistiek voor beginners

Docent: Igor Wijnker
Aantal lessen: 4

Inhoud: Journalistiek voor beginners van journalist en schrijfdocent Igor Wijnker omvat vier lessen over journalistiek schrijven. Je leert een nieuwsbericht te schrijven, een interview, een verslag en een reportage. Deze cursus is zeer geschikt voor mensen die geen journalistieke opleiding hebben, en toch journalistiek willen of moeten schrijven - voor verenigingsbladen, bedrijfsmagazines en -websites of nieuwsblogs. Je leert de belangrijkste journalistieke principes en inzichten kennen en in de praktijk te brengen. Met veel voorbeelden en oefeningen.

Docent: Igor Wijnker is een ervaren journalist en schrijfdocent. Hij was tot 2004 redacteur bij Het Parool en werkt sindsdien als freelancer.  Zijn verhalen verschenen o.a. in de Volkskrant, NRC, Trouw, VPRO Gids en Vrij Nederland. Met z’n verhaal over de betreurde schrijver Nanne Tepper won Igor in 2014 de Groninger Persprijs. Hij schrijft ook boeken. Bij uitgeverij Nieuw Amsterdam verscheen in 2006 Onder Marokkanen, een participerende reportage over zijn seizoen bij een Marokkaans voetbalclubje in Amsterdam-West. In 2009 verscheen zijn biografie Bezeten over basketbalcoach Ton Boot, dat werd verkozen tot een van de beste drie sportboeken van dat jaar. Zijn laatste boek is Rock City (2017).  Igor geeft les aan de Schrijversvakschool Groningen, geeft schrijfworkshops en begeleidt schrijvers met hun manuscript. Met www.iederverdienteenboek.nl heeft hij zich recentelijk toegelegd op het schrijven voor particulieren en bedrijven. Zie ook: www.igorwijnker.nl 

Vorm: In elke les krijg je uitgebreid theorie, afgewisseld met diverse oefeningen. Elke les wordt afgesloten met een eindopdracht. Aan het eind krijg je advies over je sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die je zou kunnen ondernemen om je talent verder aan te scherpen.

Prijs: € 159,- (€ 135,- als lid van Schrijven Magazine Plus en abonnee van Schrijven Magazine).

Bestel deze schrijfcursus

« Terug naar de overzichtspagina van Schrijven Online Academie