Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#327 Rob de Neus

5 december 2020 - 17:19

 

 

Wel, misschien eerst wat achtergrond. Rob de Neus was dus een tijdje tamboer geweest in het leger van de prins. Tot hij in de tros zijn dikke vriendin ontmoette. Molle Bolle werd ze genoemd en zo zal ze dus ook wel hebben geheten. Het was toen laat al en de avond was erg duister. Het enige licht kwam van een kaars voor het raam van de wagen vooruit.

Het werd een woeste nacht. Als de kaars niet was omgevallen had Rob de Neus het misschien nog een vierde keer geprobeerd. Wie zal het zeggen.

Goed. We springen nu tien jaren verder. Molle en Rob draaien hun looierij buiten (vanwege de stank) een dorp aan een rivier. Er huppelt flink wat klein grut rond dat ik van deze afstand niet zonder twijfel aan een of ander geslacht kan meten. Het lijkt erop dat de zaak bloeit.
Vanuit het dorp nadert een stofwolk. Een groep ruiters met haast, haast.

Aan het eind word je ergens begraven. Met wat geluk in een familiegraf. En anders niet. 


Epiloog

1. Wat is je grootste angst?

Dat het hier een soort gedwongen schrijverscursus voor een roman wordt, in plaats van een open forum waar de opdrachten de vrije fantasie kietelen.

2. Met welk historisch figuur vereenzelvig je je het meest?

Hannibal. Vergat de genadeklap uit te delen. Of Pyrrhus van Epirus, die is ook leuk.

4. Welke verleiding kun je niet/ moeilijk weerstaan?

Anderen proberen te overtuigen. Hopeloos.

7. Wat is jouw huidige gemoedstoestand?

Ik zit me min of meer vrolijk te ergeren.

9. Wat is voor jou het dieptepunt van ellende?

Dat moet nog komen.

11. Wie zijn jouw helden?

Tegenwoordig ben je al snel een held, maar ik heb er welgeteld ééntje. Het is een man die persoonlijk meer tegen de klimaatverandering presteert dan wie dan ook op aarde. Meer dan welk land, welke regering, continent of wereldomspannende organisatie je ook bedenkt. Over tien jaren zal de batterij-, zonne energie-, raket-, tunnel-,  hardware- en softwaretechniek van zijn (en mijn) bedrijven de wereld, het internet en het klimaat hebben veranderd. Ten goede. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ervoor gezorgd dat ik er tegenwoordig warmpjes bijzit. Wie zou dat Elon Musk nadoen?

 

Gi

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
5 december 2020 - 17:34

Zachtjes tikt de regen op het raam van Jan Klaasen. Ze zijn net langs geweest om al zijn nertsen te vergassen. Nu ja, bontjassen, wie draagt ze nog buiten die verrimpelde dame die lang geleden een affaire had met dat piepjong zangertje.

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 december 2020 - 12:07

Ha HaveeWee,

Toch nog iemand die zich gewaagd heeft aan deze schrijfopdracht. Geestig verhaal, ook het vraag-antwoord gedeelte (ben jij dit of het personage? De herhaling in:

Een groep ruiters met haast, haast

werkt ook goed.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 december 2020 - 14:27

Mannen, bedankt voor de reacties. Ja ik weet niet wat het is met deze opdracht. Is er ergens (op FB of Twitter) afgesproken om nummer 327 te boycotten? Je zou het haast denken. Want ik ben altijd wel de enigste maar nooit de enige.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 december 2020 - 16:11

Hoi Evelien. Ja ik heb die opdracht helemaal verkeerd gelezen. Het was ook zo ingewikkeld allemaal. Dus de hoofdpersoon moest de vragen beantwoorden  en niet de schrijver. Okee, volgende keer laat ik Rob de Neus aan het woord.

Gi

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 december 2020 - 16:42

Onbewust had ik deze opdracht wel willen boycotten omdat de opdrachtgeefster het niet nodig vond enige commentaar te geven bij haar vorige opdracht. Zij heeft mij in een mail te kennen gegeven dat ze er de brui aan geeft. Wie bij de opdracht aangeeft feedback te geven kan dit maar beter doen, anders haken schrijvers af. Gelukkig lijken ze na een week stilte weer terug te komen.

Gi

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
15 december 2020 - 18:12

Katja, dit is de inhoud van de mail die ik ontving, vraag mij niet waarom zij vindt dat dit mij deugd zal doen...:

Ik laat het even aan Schrijven Online om op de verschijningsfrequentie te reageren. Binnen het forum wordt ook veel feedback gegeven op elkaars werk, en als coach richt ik me meestal op de verhalen waar weinig feedback op is gegeven. Dat ik daar door persoonlijke omstandigheden niet aan toe ben gekomen, is tegelijk de reden dat ik al enige tijd geleden heb aangegeven dat ik in 2021 niet meer beschikbaar ben als schrijfcoach, hetgeen je deugd zal doen. Opdat er ruimte komt voor nieuwe coaches die wel de tijd en ruimte hebben om alle verhalen van feedback te voorzien.

Ik wens je veel schrijverssucces!

Vriendelijke groeten,

Ingeborg van Buiten