Lid sinds

2 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#295 Brief aan de Koning

Hoi Willem,

Geen Koningsdag dit jaar. Ik klaagde erover tegen mijn vrouw. Toen zei ze: schrijf maar een brief aan de Koning. Dus bij deze. Ze kent me, dus ze zei ook nog: “en laat de hoop doorspreken voor de toekomst.” Mijn God.
  Ik kan een mooi verhaal houden over hoe ik het vioolspel van een 3-jarige waardeer, of hoe trots ik ben dat de Keuringsdienst van Waren elke straatBBQ bij de eerste witranden van de kooltjes al weet te blussen. Ik snap: dat is belangrijk. Ook de astma-gevoelige, safe-space-beschermde, transgender-neutrale plastic-bubbel-burger moet een veilig hapje kunnen eten op deze heuglijke dag.
  Ik kan ook zeggen dat ik zoveel prachtige spullen op de kop heb getikt tijdens eerdere edities.  Dat zou niet eens volledig gelogen zijn. Ik heb vaak speelgoed voor de kinderen gekocht van zo’n smerig kleedje: goed voor de weerstand. Ook daar geloven we nu opeens allemaal niet meer in. We moeten binnen blijven. Bang voor onze onzichtbare vijand.
  Weet u wat voor mij Koningsdag is? Zuipen. Natuurlijk, dat is wellicht niet de manier waarop we in deze tijd, zeker in Corona tijd, tegen nationale dagen aan moeten kijken. Maar weet je? Bier drinken is vrienden, bier drinken is vrijheid en bier drinken is toegestaan. We leven hier verdomme niet in een dictatuur, ook al is het een Koninkrijk. In ieder geval pak je me mijn bier niet af.
  En dan nu mijn hoop voor de toekomst. Ik hoop dat we gewoon weer, met zijn allen, klassiek, zoals het altijd is geweest, arm in arm, hardcore kunnen zuipen. Geen gezeik over Corona, fatsoen, BOA’s, rotonde’s, mijn schoonzus, de Koloniale-misdaad-van-de week, of wat dan ook. Gewoon …  Zuipen. Willlem, als je langs komt, krijg je er ook eentje. Dus gebruik maar gewoon je Bilderbergermacht en gooi die zooi weer open.

Martin

p.s. Epstein didn’t kill himself.

Lid sinds

3 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Martin,

Lang niet zo gelachen! Dank je wel!
Je beantwoordt een stuk weerzin dat ook in mij leeft, maar wat we niet zo gemakkelijk uitspreken in deze tijd. Lekker vlot en scherp geschreven. Ik heb hier eigenlijk geen zinvolle feedback op. Het is goed zoals het is en ik hoop dat het nog veel mensen laat lachen in de komende week.

Groeten,
Ingeborg

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Ergens doet deze brief me aan Wim Holleeder denken. En geloof me, er zijn inmiddels dagen dat ik niet aan Holleeder denk. Maar Martin, daar kom ik even niet op.

Lid sinds

2 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hé Kruidnagel. Martin is gewoon een naam die ik vond passen bij iemand die zo'n brief zou schrijven. Martin zou, net zoals Wim, eventueel de broer van Willem Holleeder kunnen zijn, maar het is niet mijn intentie geweest bij het schrijven van dit stuk.