Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

#289 13-3-20

Best dagboek, tegen jou kan spuien, maar jij kunt niets doen. Kon jij maar iets doen om me te helpen om die huichelachtige ouwehoedendoos van hiernaast een halt toe te roepen. Vandaag was het weer zover. Zeggen dat ik lieg, maar sinds dat kreng hiernaast is komen wonen is het hopeloos geworden. Ze zet altijd de auto op mijn oprit. Nooit snapt ze dat ik rust wil. Elke keer die orgies in de tuin. En dan weer dat volgesmeerde smoelwerk en die lach die alleen maar mogelijk is met elastieken vanuit de mondhoeken. Het is toch echt van God geklaagd, hoe zij zich gedraagt.

Ik moet nu echt iets gaan doen, want ik kan dit niet meer aan. Elke keer schiet mijn bloeddruk de lucht in, nog even en het gaat nog een keer mis. Ik word zo tureluurs van die kakkerlak. Er moet een eind komen aan deze ellende. Ik heb geen familie om op terug te vallen. Die kakelkip heeft iedereen opgestookt. Ik ben alleen. Niemand wil mij helpen. Mijn hele leven heb ik al alles alleen moeten doen. Moet je nu kijken. Denk je dat je rustig aan je pensioen kan beginnen, komt dat pokkenwijf naast je wonen met die hele onbehouwen ploertenfamilie erbij. Het moet opgelost worden.

Ik moet echt van deze situatie af. Mijn leven is me dierbaar. Ik wil rust. Echte rust. Ik wil op mijn bank kunnen zitten en niet steeds op dat kreng moeten letten. Er moet echt iets gebeuren. Nu. Niet morgen, maar nu moet er iets gebeuren. Ik red het gewoon niet meer. Als dat continue getreiter van die totebel nu eens zou stoppen, dan heb ik eindelijk rust. Laat haar verhuizen. Geef mij mijn rust terug, huichelachtige ouwehoedendoos.

 

 

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Ilse, ik vind het een mooie invulling van de dagboek-opdracht! Maar wat een ellende beschrijf je hier, hopelijk is het fictie en niet autobiografisch.
Je gaat lekker los in je typeringen van de buurvrouw.
Het zit HP behoorlijk hoog, misschien dat zij daarom aan een stuk door schrijft in haar dagboek. Maar voor mij als lezer zou het prettig zijn om niet tegen één groot grijs vlak met allemaal letters aan te hoeven kijken; af en toe een nieuwe regel of alinea zou prettiger zijn. 
En kijk nog eens naar 'krijg je leven kan leiden' , dat loopt niet lekker.

 

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Ilse, wat een betiteling van hp's buurvrouw: huichelachtige ouwehoedendoos.

Je laat me lachen en tegelijkertijd wordt dit personage erg interessant voor mij. 

Mss kan je haar noog eens terug laten komen om ons te vertellen hoe dat zo gekomen is met de buurvrouw: gedrag ontstaat altijd door iets!

Van Ton al goede aanwijzingen gehad.
Nog iets van mij: dik gedrukte letters kan wel, maar in mijn gevoel is een keer in een tekst meer dan genoeg. Jouw tekst heeft het ook niet nodig, je schrijft zodanig dat het mij als lezer al duidelijk is.

Hier:  Ik wil rust. RUST. ECHT RUST. rust.  Voor mij zou volstaan: Ik wil rust. Echte rust

Veel schrijfplezier en fijne dag.

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Beste Ton,

Dank je wel voor je commentaar. Het is gelukkig fictie.

Ik ben inderdaad lekker los gegaan. Ik heb pas een dichtles gehad over Flyting.Werkt ook goed voor deze opdracht.

Ik heb het stukje uit de zin verwijderd. De zin liep inderdaad niet en het stukje was overbodig.

Ook wat witregels toegevoegd.

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Beste mw.Marie,

Dank je wel voor je woorden. Fijn om te lezen dat je moest lachen. Ik heb het dagboek-fragment ook lekker over de top geschreven.

Ik heb de tekst aangepast. Jouw suggestie past inderdaad beter. Echte rust vind ik mooi.

Over jouw opmerking over de buurvrouw moet ik nog even nadenken.

Een fijne dag.

Lid sinds

1 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Ilse, wat een pittig verhaal. Ik ben nu ook wel benieuwd naar de kant van de buurvrouw, als tegenhanger van jouw hp.
Je hebt al een aantal aanwijzingen gehad over de tekst. Ik heb nog 1 kleintje:
Altijd zet ze de auto op mijn oprit. ---  "Altijd" aan het begin leest niet lekker. Ze zet altijd haar auto op mijn inrit, of zoiets. 
Verder gniffelend gelezen.

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Ilse, je hebt een goede invulling van de opdracht gegeven: je hebt je ingeleefd in het personage en dat is duidelijk te zien. De frustratie van de HP spat van scherm af. Eén klein technisch dingetje, niet per se omdat het storend is in jouw tekst, maar om je te hoeden voor teksten in de toekomst:

ls dat continue getreiter van die totebel nu eindelijk eens zou stoppen, dan heb ik eindelijk rust. Laat haar verhuizen.

Je gebruikt hier twee keer 'eindelijk' in 1 zin. Kijk uit voor dat soort herhalingen, dat kan soms storend werken.

Graag gelezen! 

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Mike,

dank je wel. Ook voor het lezen. Vaak let ik ook wel op deze dubbele woorden. Deze was me ontglipt. Ik ben het dan ook helemaal met je eens.