Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#283 Comeback

 

Hij weet het nog niet. Zij vermoedt het en hoopt stilletjes op een wonder.
Maar ik ben er wel degelijk en ik weet alles.
Ooit was ik de oma van hem, die nog niet weet van mijn bestaan.
Nu ben ik een klompje cellen van enkele weken oud. Om mij heen niets dan geklots, geborrel, ritmisch gebonk en zo af en toe een geschommel van heb ik jou daar! Voorwaar geen pretje, hoewel het hier verder wel lekker zacht en warm is.

Vandaag heeft zij op de rommelmarkt het houten olifantje gekocht, dat mijn man ooit voor mij meenam uit Indië. Ton herkende het meteen en vertelde Esina over de naam die hij het beeldje mocht geven van oma. De warmte waarmee hij sprak over zijn herinneringen aan mij raakte mij.
Ik vond het altijd heel bijzonder hoe Ton ook later in gedachten nog vaak met mij sprak, als hij me miste of als hij iets meemaakte in zijn leven waar hij het met niemand over kon hebben. Zoals zijn keuze voor Esina, die dartele flapuit met een hart van goud. Ton had zijn vrijheid lief en zag op tegen een vaste relatie. Toen heb ik hem zelf zijn afweging laten maken in een droom. Kort daarna zochten en vonden ze samen het knusse huisje waar ze nu in wonen.

Het doet me goed ook fysiek weer in elkaars nabijheid te zijn, al zal hij mij over een aantal maanden kennen als zijn dochter en niet als zijn oma.
Tot het zo ver is zal ik, ondanks al dat geklots en geschommel, veel moeten rusten om uit te groeien tot een compleet nieuw mensje. Want ik weet uit ervaring dat groter groeien heel vermoeiend is.

 

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Ton, mooi verhaal. Met plezier gelezen.

Je moet even kijken naar de vorm van verleden tijd die je gebruikt in je zinnen. 

Vandaag had zij op de rommelmarkt het houten olifantje gekocht --- vandaag heeft zij gekocht

 

 

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ton, weer een mooi verhaal. De eerste zinnen maken me nieuwsgierig naar wat komen gaat. Wel wordt ik meteen aan het puzzelen gezet. Je introduceert een 'hij', een 'zij' en een 'ik-figuur' die de reïncarnatie van de oma blijkt te zijn. 
Zij is Esina als ik het goed heb. Wat vermoedt zij? Dat de reïncarnatie van Ton's oma in haar buik groeit?
Hoe kan ze dat vermoeden?

Maar, bovenal een leuk verhaal in combinatie met 

https://schrijvenonline.org/forum/themaforums/wekelijkse-schrijfopdracht/136057

 

 

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Grappig verhaalgegeven dat de oma weer geboren wordt als dochter, waardoor allerlei mogelijkheden ontstaan. Helder geschreven ondanks de complexe situatie. Het had ook met minder denken en meer impressies gekund maar dan zou wellicht de situatie onduidelijker zijn.

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Dos, dankjewel voor je fijne reactie, ben ik blij mee! 'Zij' is inderdaad Esina, die nu vermoedt dat zij zwanger is. Niet dat het Tons oma is die in haar groeit.

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Odile, dankjewel voor je reactie. Het is inderdaad een complexe situatie, die ik me n.a.v. jouw opdracht op de hals heb gehaald door terug te grijpen op een eerder verhaal. Daarmee heb ik aan de ene kant een ingewikkelde familierelatie gecreëerd, aan de andere kant dacht ik met de verwijzing een beetje te kunnen smokkelen. Die verwijzing bevat een hoop informatie, waarmee het verhaal van nu in een context wordt geplaatst. Want de relaties en achtergrond neerzetten in slechts 300 woorden en er tegelijk een verhaallijn(tje) in neer te leggen leek mij ondoenlijk.
Evenzo koos ik voor een ik-figuur (embryo annex oma) die het verhaal vertelt.

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Heerlijk verhaal en weer met een lach gelezen.

Die Esina, vrolijke flapuit met gouden hart. Als oma's dat zeggen!

We kenden Esina al lange tijd uit je verhalen, maar leuk hoe je haar hieronder de aandacht brengt met bovenstaande regel.

Ook Ton wordt mij heel duidelijk.

Het beeld van het knusse huisje, ik zie het zo voor me!

Fijne dag

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wat fijn om te lezen dat het Ton en Esina zo goed vergaat! Ook dit is weer een verhaal om warm van te worden. Oma die, in welke vorm ook, altijd in de buurt is met wijze raad, of een luisterend oor. Zo mooi en zo herkenbaar. 

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hi Ton, goedemorgen,

... gisteravond vond ik het wat ingewikkeld, maar nu leef ik helemaal mee. 

Wat een heerlijk verhaal. Echt zoals lieve oude dametjes kunnen zijn.  (Dikke duim)

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Mw.Marie, Chantal en Riny, dankjewel voor jullie fijne reacties. Het doet me goed dat jullie (de verhalen over) Esina en Ton zo waarderen. Ik ben blij met jullie complimenten, ik bloos ervan! 😊