Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#280 Regendans

 

Diep weggedoken onder mijn paraplu stap ik door de grijze ochtend. De straten zijn grauw, de feestelijke kerstlichtjes verdwenen. Lusteloos manoeuvreer ik me om grote, donkere plassen. Het is koud; de enige warmte komt van het brood dat ik zojuist bij de bakker heb gekocht. Ik druk het stevig tegen me aan; weg van de venijnige regendruppels die met een rotvaart langs mijn paraplu naar beneden glijden.

Als ik langs de bejaardensoos loop, kijk ik op. Muziek drijft tussen alle nattigheid door mijn kant op. Ik herken de tonen van ‘Mr. Blue Sky’ en grimas om de ironie ervan. Door de beslagen ramen zie ik dames en heren op leeftijd ritmisch bewegen.  Na een paar voorzichtige kniebuigingen, beginnen ze rustig aan een pirouette. Plots sta ik oog in oog met een oude dame. Vanachter het raam kijkt ze me lachend aan. Ze zwaait, wijst naar mijn paraplu en maakt een perfecte handstand. Haar bloemetjesjurk glijdt richting haar kin en laat, naast twee dunne benen een prachtige onderbroek zien. Blauw, met koala’s. Met open mond staar ik naar dit bizarre tafereel. Dan begrijp ik het.

Het dametje geeft me vanonder haar bloemetjesjurk een omgekeerde knipoog. Lachend steek ik mijn duim op en ren vervolgens naar huis. Mijn paraplu houd ik als een groot vangnet ondersteboven vast. Druppels duiken als volleerde schoonzwemmers in het tijdelijke bassin en op het moment dat ik mijn huis binnenstap is de paraplu tot aan de rand toe gevuld.

Zonder een moment te verliezen ren ik door naar de studeerkamer en houd pas halt voor onze prachtige oude globe. Met mijn vrije hand draai ik voorzichtig aan de bol. Dan zie ik het: Australië. Rode vlammen dansen op het continent; rook dwarrelt omhoog naar het plafond. Ik verspil geen minuut en draai de volle paraplu om, precies boven de brandhaarden.
Eindelijk regent het in Australië.

 

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wow. Wat een idee! Als we Australie op die manier toch eens zouden kunnen redden. Allemaal de paraplu's ondersteboven. Goed gevonden! 

‘Mr. Blue Skye’ ---als ELO fan en anglofiel kan ik het niet laten: het is Mr. Blue Sky. 

Lid sinds

3 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Bij halfnaakte bejaarden moet ik altijd een beetje denken aan een clip door Theo van Gogh. Ergens slingert nog die dvd van Marco Borsato, die ik alleen om die reden ooit heb gekocht. Sowieso erg lekker om dat liedje van ELO in plaats daarvan weer eens in mijn hoofd te horen.

Maar leuk, die magie waar je ook nog eens wat aan hebt!

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@Fief, dank voor je commentaar en de correctie! Direct aangepast! Ik vind het een heerlijk liedje; het schijnt een van de meest positieve liedjes ter wereld te zijn. Ik word er in ieder geval altijd heel blij van!

@Kruidnagel, bedankt voor het lezen! De clip van Theo van Gogh ken ik niet. Ik zal hem eens opzoeken!

Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Chantal, als we zo eens zouden kunnen helpen aan de andere zijde van de wereld.

Je hebt het origineel verwerkt in het thema van deze week met een zachte schrijfstijl, die ik zo graag lees.

Fijne zondag.

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Chantal, je hebt een goed verhaal geschreven! Het heeft een goede opbouw en een fijne stijl. Je vertelt niet te veel en niet te weinig, het is fijn om te lezen en het heeft ook nog eens een hoopvolle boodschap met een leuk idee. Ik heb er niets op aan te merken.

Graag gelezen!

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Chantal,

... ik werd blij van je verhaaltje. Ik houd dat vast. Het liedje zal ik opzoeken.

Beybey!

Het heeft me te pakken, zeker na het zien en afluisteren van de flashmob.