Start » Forum » Themaforums » Wekelijkse schrijfopdracht » #254 De Geisha van HR

#254 De Geisha van HR

3 reacties [Laatste bericht]
Virtuosuo
Laatst aanwezig: 3 dagen 23 uren geleden
Sinds: 6 Nov 2014
Berichten: 420

#254 De Geisha van HR

Voor haar gevoel is Sandy overal en nergens geweest. Als ze de genoemde plekken tot in details zou mogen beschrijven, zou dit menig wenkbrauw doen fronsen. Soms is de verleiding groot dit te doen, bijvoorbeeld toen Marco het niet kon laten te vragen wat nou de verste ‘zakelijke’ reis is die ze ooit heeft ondernomen. Als ze bij wijze van hoge uitzondering permissie zou hebben de locatie te noemen, zou manlief vermoedelijk licht in het hoofd worden. Zelfs als ze erbij zou zeggen dat het enige 'cultuursnuiven' bestond uit een stadswandeling die door de arbeidsinspectie verplicht werd gesteld, en een bezoek aan een restaurant waar de zakenpartner per se heen wilde.

Dit keer noemden ze het echter geen ‘zakenreis’, maar zou ze op ‘vakantie’ gaan. Tegen Marco bleef ze volhouden de tickets zelf te hebben geboekt en alleen te gaan. ‘Zoektocht naar mezelf,’ voegde ze er nog aan toe, wat waarschijnlijk nog meer scheuren in het huwelijk zal brengen. Marco glimlachte slechts, hij heeft zich vermoedelijk al neergelegd bij haar constante afwezigheid. Dikke kans dat hij de echtscheidingspapieren al heeft klaarliggen, wanneer ze terug komt van de reis.

Slechts een kwartier had ze nodig voor haar koffer. ‘Alle kleding wordt zoals gebruikelijk geleverd,’ stond er in de brief. Waarschijnlijk tegen beter weten in had ze toch haar bikini en badhanddoek ingeladen. Misschien heeft het hotel wel een zwembad. In de bus naar Schiphol vraagt Sandy zich zelfs even af of het feit dat ze laatst tegen de manager zei dat ze vond teveel op haar bordje te krijgen, misschien zou betekenen dat het bedrijf haar echt een vakantie aanbiedt. Al voor ze Schiphol heeft bereikt heeft ze de gedachte weggewoven.

Er zou een ‘jongedame met bruin krullend haar’ op haar wachten met het ticket. Het lijkt wel of iedereen in de drukke vertrekhal aan dat signalement voldoet, totdat ze een bekend gezicht ziet. Een gezicht waarvan ze, waarschijnlijk tevergeefs, hoopt dat het puur toeval is dat zij hier aanwezig is.
‘Sandy?’, klinkt haar nasale stem en Sandy krijgt opeens heel veel zin om te zeggen dat ze haar voor iemand anders aanziet.
‘Liselotte, wat een toeval.’
‘Altijd even grappig Sandy. Ben ik een jongedame met bruin krullend haar of niet? Oke, misschien ben ik inmiddels al een dame...Vind je dat ook niet, dat ik inmiddels die status al heb bereikt?’
‘Maar natuurlijk collega. Dus jij hebt de tickets voor me?’
Liselotte grinnikt. ‘Niet alleen voor jou natuurlijk. Ik ben echt zo erg aan vakantie toe, dat zal het management ook opgevallen zijn. Kwestie van een beetje lief naar ze lachen, doen ze alles voor je.’

De tickets blijken in een enveloppe te zitten, waarvan het Sandy verbaasd dat haar neurotische collega deze nog niet heeft opengemaakt. Liselotte, op de finance afdeling steevast ‘dat rare mens van HR’ genoemd, zucht als ze de bestemming ziet.
‘Serieus, daar zijn toch helemaal geen stranden? En ze hadden toch wel een locatie kunnen kiezen met wat knappere mannen, Spanje of zo?’
‘Ik dacht dat jij op slimme mannen viel, daar heb je er genoeg van in Japan,’ antwoordt Sandy die zich onwillekeurig afvraagt hoe de dame-wannabe het als Geisha of als duister karakter in een slechte anime-serie zou doen. Misschien kan haar fantasie toch nog iets leuks halen uit deze reis...

Reacties

mw.Marie
Laatst aanwezig: 1 uur 51 min geleden
Sinds: 3 Mrt 2016
Berichten: 3360

Je titel trok me enorm.

Bij het beroep van Sandy denk ik aan spionage, maar of dat bij dit bedrijf hoort...

De HR-wereld geef je mooi weer met zo'n pietje precies op financieën.

Ben benieuwd hoe de dames het gaan vinden samen, hier zou je een leuke plot van kunnen maken thumbsup

Fijne avond.

edwinchantalenq...
Laatst aanwezig: 18 uren 23 min geleden
Sinds: 18 Feb 2011
Berichten: 994

Hoi Virtuoso, een heel prettig geschreven verhaal! Je laat de lezer raden naar het beroep van Sandy en eerlijk gezegd tast ik nog in het duister.
Spionage, zoals Marie zegt, zou kunnen omdat ze weinig over haar reizen mag vertellen. Escortgirl flitste ook nog even door me heen (maar dan zou het met een hr en financiële afdeling wel om een heel groot en professioneel bureau gaan smile).
Misschien zou je in de tekst nog een hint kunnen geven, zodat wij als lezer iets meer houvast hebben?

Annette Rijsdam
Laatst aanwezig: 5 dagen 17 uren geleden
Sinds: 26 Jan 2017
Berichten: 794

Hoi Virtuoso,

je hebt inderdaad een intrigerend verhaal geschreven en ik popel ook om als lezer erachter te komen wie of wat Sandy nou precies is.
Pas op dat je niet te mysterieus wordt. Je eerste alinea heb ik toch een keer of wat moeten lezen, en nog steeds weet ik niet of ik het helemaal begrijp, want daaruit blijkt dat ze helemaal niet reist. Terwijl je later aangeeft dat ze er veel ervaring mee heeft.

Probeer hier en daar toch de lezer wat houvast aan te bieden.

Succes!

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!