Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Haar laatste reis #253

Ze hield van reizen. Samen met haar man had ze verre oorden bezocht. Indonesïe, Cuba, Thailand. Wat een prachtige ervaringen waren dat geweest. Vanuit haar bed keek ze naar de foto op canvas aan de muur: een kleurige straat in Havanna. Ze wist nog zo goed dat Kees die foto had genomen. Het was nog niet eens zo lang geleden. Haar ogen dwaalden naar de andere muur, waar een collage hing met foto's van de sawa's die ze bezocht hadden. Intens groene tinten. De kleuren riepen altijd een bepaald gevoel van optimisme bij haar op, maar de foto's waren genomen in een ander leven. Een leven zonder kanker. Die ellendige sluipmoordenaar die haar stukje bij beetje afnam waar ze zo van hield.. Ze draaide haar hoofd naar het nachtkastje. Daar stond een foto van haar gezin, zijzelf in het midden, ze poseerden op de bloeiende hei in Drenthe. Het was een mooi weekend geweest, samen met de kinderen in het huisje. Maar het was eigenlijk al te vermoeiend, ze had niet veel kunnen ondernemen. De wind blies zachtjes door het open raam en de vitrage waaide wat opzij. Ze ving een glimp op van de tuin. Wat had ze daar altijd graag in gewerkt, ze had echt groene vingers. Alles groeide en bloeide onder haar liefdevolle zorg. Het kon niet meer.Niets kon meer. Ze zou deze slaapkamer nooit meer verlaten. Vermoeid draaide ze haar hoofd in het kussen. Ze sloot haar ogen. Nog even, dan was ze klaar voor haar laatste reis.

Lid sinds

2 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een ontroerend en stil reisverslag, Krieltje. Mooi hoe iedere hoek van de kamer herinneringen oproept bij je hp, en hoe je de lezer meeneemt in deze reis. Door de ogen van je hp. In dit korte reisverslag laat je met weinig woorden een persoon, haar leven, en haar toekomst, tot leven komen. Ik heb het graag gelezen. Een suggestie: kijk nog eens kritisch waar je woorden weg kunt laten om je tekst nog krachtiger te maken. bijvoorbeeld: 'Ze wist nog zo goed dat Kees die foto had genomen. Het was nog niet eens zo lang geleden.' Wordt dan "Ze wist nog goed dat Kees die foto nam. Het was niet eens lang geleden.'

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een suggestie: kijk nog eens kritisch waar je woorden weg kunt laten om je tekst nog krachtiger te maken. bijvoorbeeld: 'Ze wist nog zo goed dat Kees die foto had genomen. Het was nog niet eens zo lang geleden.' Wordt dan "Ze wist nog goed dat Kees die foto nam. Het was niet eens lang geleden.'
Goed advies. Ik heb nog wel eens de neiging om wat breedsprakig te zijn. Ik probeer al goed te oefenen met UKV's hier op de fb groep. In het stukje wat jij aanhaalt staat inderdaad al 2x 'zo' , wat niet echt iets toevoegt.

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Eens met de reacties hierboven. Ook met die van Lizette. Sommige beelden mag je wat mij betreft nog iets meer voor zichzelf laten spreken, dat het nog sterker maken denk ik.

Lid sinds

4 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Van dit verhaal word ik stil, heel mooi gedaan. Zij zal deze slaapkamer nooit meer verlaten. Deze zin is zo veelzeggend, knap gedaan :thumbsup: Verder al veel leerzame tips gekregen. Graag gelezen en fijne avond.