Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#252 verhuizen

Mijn moeder ging verhuizen naar een aanleunwoning. Wij wisten nergens van. Ze kondigde het aan als een fait accompli. Over twee weken zou ze overgaan. De verhuizer was zelfs al geregeld. ‘Mam, dat hadden wij toch kunnen doen met een busje?’ 'Maar schat, daar hebben jullie toch ook helemaal geen tijd voor. Jullie zijn ook allemaal druk. Jullie hebben ook allemaal je eigen gezinnetje en jij met je rug. Ik wil het gewoon zo. Nergens omkijken naar. Basta. Maar misschien wil je helpen de huursubsidie regelen als ik over ben.’ ‘Laten we dat anders nu alvast doen.’ ’Nee, lieveling, dat kan pas als ik officieel bewoner ben. Dat komt dan wel.’ ‘Wat doe je met alle meubels die overblijven? En je koelkast?’ ‘De kringloop komt woensdag.’ ‘Moet er nog gewit worden? Of behangen?' ‘Dat doet de woningbouwvereniging.’ 'Je hebt het allemaal al tot in de details geregeld.’ ‘Och schat, ik heb toch verder niets aan mijn hoofd. Jullie hebben je werk en de kinderen en je sport.’ ‘Ja. We hadden nog langs willen komen afgelopen weekend. Maar het kwam er niet van. Ik kan anders gewoon een keer ’s avonds komen als er wat gedaan moet worden, hè?’ ‘Weet ik toch.’ ‘Alleen deze donderdag niet. Dan moet ik werken.’ ‘Het komt allemaal goed, schat. Misschien kunnen jullie in het weekend nog komen. Dan kunnen de kinderen ook een soort afscheid nemen van het huisje. Anders is het ook zo gek dat ik ineens ergens anders woon.’ ‘Ja. Alleen zaterdag hebben we voetbal en een judotoernooi. Maar zondag kan denk ik wel. We hebben wel een verjaardag, maar daarvoor of daarna zal misschien wel lukken. We zouden nog naar de Ikea.’ ‘Prima schat. Stuur anders maar een appje als het niet lukt.’ ‘Nee, het lukt wel denk ik. Heb je zelf nog iets nodig van de Ikea? Anders kunnen we dat meteen halen als we er zondag toch zijn.’ ‘Nee hoor, lieverd.’ ‘Oké. Maar je laat het weten als ik iets kan doen, toch?’ ‘Natuurlijk, jongen.’ ‘Oké.’ ‘Fijne avond verder nog. Slaap lekker voor straks.’ ‘Ja, jij ook.’ ‘Nou dag, schat. Ik hou van jou.’ ‘Ja. Dag mam. Tot gauw.’

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Tilma, Dit vind ik een zeer fijne en heldere dialoog en zeer herkenbaar. Mooi gedaan. De oudere en de jongere generatie die elkaar niet meer kunnen bereiken door de zo veranderde levensstijl. Ik maak het zelf regelmatig mee. Fijn dat moeder nog zo goed op haar eigen beentjes staat! :o Kleine schrijfcoach-opmerking: misschien kun je een paar "ook's" schrappen?

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hele realistische dialoog, met sprekende personages. Kleine aanmerking; uit het stukje zelf komt denk ik wel duidelijk naar voren dat het om een moeder gaat die gaat verhuizen en alles al geregeld heeft zonder dat het kind dit wist. Dit maakt eigenlijk de inleiding overbodig.

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Sprakelende dialoog die de verhoudingen goed weergeeft. Ooks schrappen? Als ze oke bedoelt,laat maar staan, het zijn er maar twee.

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een goede dialoog Tilma, je hebt het verhaal duidelijk geschreven, het leest vlot. De moeder onderneemt zelf actie, dat is zeker moedig :thumbsup:

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Tilma Ik heb van je dialoog genoten. Ik hoop dat zoonlief de Ikea even laat schieten om naar zijn moeder te kunnen gaan. Puik dat ze het heft in eigen handen houdt.

Lid sinds

4 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Goed gedaan, Tilma. Mooie weergave van een dialoog conform de soms wat trieste realiteit van de hedendaagse maatschappij. De 'ook's' vielen mij niet op: laat lekker staan. Groetjes, Karinska

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Tilma, … moet de huursubsidie niet vooraf geregeld zijn? Ma heeft alles zo tot in de puntjes geregeld …. Of ben ik te argwanend? Je hebt er een heerlijk stukje van gemaakt; met plezier gelezen.

Lid sinds

3 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Goede dialoog. Zo gaan die dingen vaak genoeg. Moeder legt zich er bij voorbaat al bij neer. Ja, die drie ooks (oken?) in het begin vallen op, maar mogelijk is dit de manier van praten van moeder? Er zit iets verontschuldigends in en later in de dialoog gebruikt ze het woordje weer.

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Het is allemaal al gezegd. Het is een goed geschreven dialoog, duidelijk en helder. Ik struikel echter alleen over het volgende stukje. [quote: Tilma]'Maar schat, daar hebben jullie toch ook helemaal geen tijd voor. Jullie zijn ook allemaal druk. Jullie hebben ook allemaal je eigen gezinnetje en jij met je rug.[/quote] Drie zinnen achter elkaar gebruik je een vorm van 'ook helemaal'/'ook allemaal'. Deze herhaling is wat storend, maar ik weet niet of je het expres hebt gedaan. Graag gelezen!