Start » Forum » Themaforums » Wekelijkse schrijfopdracht » # 245 - De Wolf en roodkapje

# 245 - De Wolf en roodkapje

5 reacties [Laatste bericht]
MarielS
Laatst aanwezig: 1 week 2 uren geleden
Sinds: 27 Apr 2019
Berichten: 5

# 245 - De Wolf en roodkapje

De wolf en Roodkapje

Er was eens een wolf. Hij woonde in een heel groot bos. Hij voelde zich slecht, want hij had al drie weken niet gegeten en hij had vreselijke honger. Terwijl de wolf door het bos sloop, op zoek naar eten, hoorde hij plots iemand die een liedje zong. De wolf verstopte zich achter een boom en keek voorzichtig wie er in zijn bos rond liep. Hij zag een meisje. Een meisje met een rood kapje om haar hoofd en een mandje in haar hand. Een mandje met koekjes en net geplukte bloemetjes.
Het kwijl droop uit de mond van de wolf en zijn maag ging tekeer. Wat zou het heerlijk zijn, een hapje van dat malse meisje. Maar de wolf dacht even na en bedacht een plan. Want waarom liep dit meisje met het rode kapje met koekjes in het bos? Hij slurpte zijn kwijl terug in zijn mond en deed of hij een normale hond was. ‘Dag meisje, wie ben je? Wat een prachtige bloemen heb je en wat een lekkere koekjes. Waar ga je naar toe?’ zei de wolf tegen het meisje.
‘Ik ben Roodkapje en ik ga naar grootmoeder, koekjes brengen! Grootmoeder woont verderop in het huisje met het rode dak en mama heeft gevraagd of ik bij haar langs kan gaan,’ zei het meisje trots.
‘Wat goed van jou meisje, ga maar vlug naar je grootmoeder toe,’ zei de wolf.

De wolf liep weg bij het meisje en toen ze hem niet meer kon zien begon hij hard te rennen naar het huisje van grootmoeder. Hij klopte op de deur en zette een hoge stem op: ‘dag grootmoeder! Ik ben het, Roodkapje! Ik kom koekjes brengen!’.
‘De deur is open, lief kind,’ zei grootmoeder vanuit het huisje.
De wolf greep zijn kans en rende naar binnen. Daar zag hij grootmoeder, die hem met grote bange ogen aanstaarde. De wolf ontblootte zijn tanden en greep zo in de hals van grootmoeder. Het bloed droop door zijn bek en de smaak van het verse bloederige vlees gaf een siddering van geluk aan de wolf. De botten van grootmoeder kraakte en terwijl hij elk stukje vlees van het bot aftrok hoorde hij plots een bekend geluid. Roodkapje!
De wolf ging snel in het bed liggen van grootmoeder en pakte snel het grijze haar, dat hij zojuist van grootmoeders schedel afgetrokken had. Zo deed hij net alsof hij grootmoeder was.
Roodkapje klopte aan: ‘Grootmoeder, ik ben het, roodkapje!’.
‘De deur is open, lieve schat!’ zei de wolf. Hij kon zich bijna niet beheersen, maar wachtte nog even, omdat hij wilde genieten van de verschrikte blik in de ogen van roodkapje. Roodkapje kwam naar binnen en ging bij de wolf op bed zitten. ‘Kijk eens grootmoeder, lekkere koekjes.’
‘Heerlijk roodkapje, die ga ik allemaal opeten… maar eerst ben jij aan de beurt!,’ schreeuwde de wolf.
Roodkapje gaf een harde schreeuw, maar de wolf beet haar meteen in haar nek. Hij zette zijn tanden in haar slagader en schudde een paar keer, zodat ze zeker dood was.
De wolf at een arm, een been en dronk wat bloed. En de rest legde hij in de koelkast, om later op te eten.

De wolf genoot. Eindelijk had hij weer heerlijk kunnen eten en hij had nu ook een eigen huisje en een heerlijk warm bed. De wolf leefde nog lang en gelukkig.

Reacties

jascha
Laatst aanwezig: 9 weken 1 dag geleden
Sinds: 2 Aug 2009
Berichten: 1073

Dit is de 12+ versie van Roodkapje. Leuke details met het consumeren van oma wink

mw.Marie
Laatst aanwezig: 1 dag 20 uren geleden
Sinds: 3 Mrt 2016
Berichten: 3179

Heerlijk kunnen lachen om de details in jouw sprookje.

Wel een eigen einde eraan gebreid, de slechterik trekt aan het langste eind.

Ben benieuwd naar schrijfcoach Katja.
Voor mij altijd super leerzaam.

Graag gelezen en fijne avond.

N.D.D.
Laatst aanwezig: 1 uur 8 min geleden
Sinds: 3 Jan 2014
Berichten: 508

Perspectief vanuit de wolf. Weer eens wat anders. thumbsup Misschien zou het hier wel leuker zijn als de wolf niet zou praten met zijn prooien. Als je hem nog wolf-achtiger maakt, kun je de horror nog wat aandikken.

Hadeke
Laatst aanwezig: 1 week 4 dagen geleden
Sinds: 18 Okt 2012
Berichten: 544

Ik sluit me aan bij N.D.D. Hier zit nog een tandje meer horror in. Deze versie is al leuk, maar het mag van mij nog duisterder, nog bloederiger.

Schrijfcoach Ka...
Laatst aanwezig: 3 weken 20 uren geleden
Sinds: 18 Dec 2018
Berichten: 151

Perfecte uitwerking van e opdracht. Het perspectief ligt eens een keer bij de wolf in plaats van bij die saaie Roodkapje. Schrijftechnisch is die wolf natuurlijk een veel interessanter personage. Ik ben het wel met eerder commentaar eens dat het wel een tandje hoger had gemogen allemaal: nog meer innerlijke gedachtenwereld van de wolf. Maar de humoristische noot van het stukjes Roodkapje in de koelkast bewaren voor later maakt veel goed. Kortom, gewoon erg goed gedaan. Ook taaltechnisch zit het goed en verzorgd in elkaar (op een paar hoofdletterloze 'roodkapjes' na, als ik dan toch iets moet zoeken om over te zeuren).

Lees Schrijven Magazine
  • Stephen King: schrijfadviezen van de thrillerkoning
  • Wanneer ben je klaar voor een uitgeverij?
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • Wat kun je doen tegen een schrijfdip?
  • Hoe voorkom je langdradige dialogen?

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 23 september 16:00 u. een abonnement!

Introductiekorting!
Lees Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór maandag 16:00 u.!

Word abonnee