Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#229 Het bos in

Langzaam werd de geur van dennennaalden verdrongen door een geur die ik nooit meer zou vergeten en nog dagenlang op mijn huig zou blijven liggen. Ik verliet het wandelpad en liep een stukje verder het bos in. Plotseling zag ik … Nee, dat kan ik echt niet maken. Wat ik daar zag, wil ik gewoon niet opschrijven. Daarvoor heb ik te veel compassie met u, lezer. Want wat ik daar zag is té afschuwelijk. Het is op mijn netvlies gebrand, het heeft me dagenlang achtervolgd. En het zal me ook levenslang bijblijven. Nee, ik ga het hier niet voor u uit de doeken doen; dat zou u uw nachtrust kosten. En ik kan het weten; ik heb het immers meegemaakt. Ik zag het en ik kon een week lang niet slapen van wat ik daar zag. Zeg maar veni, vidi, insomni. En dan de lucht die er vanaf kwam, gadverdamme! Wat ik daar in het bos rook is met geen pen te beschrijven. Ooit stuitte ik bij een strandwandeling op een aangespoelde walvis die al minstens drie weken op het strand had liggen rotten. Dat stonk verschrikkelijk, maar nog altijd stukken minder dan wat ik daar in het bos rook. Ik merkte dat zelfs de natuur er moeite mee had. Op tientallen meters afstand lieten de bomen en struiken hun bladeren hangen, takken wendden zich af. Zelfs insecten – die niet snel ergens vies van heten te zijn – maakten rechtsomkeert. Ik zag een vogeltje aan komen vliegen, dat zich midden in zijn vlucht opeens op zijn rug draaide en onregelmatig fladderend ter aarde stortte. Mijn excuses, lezer, als u nu het gevoel heeft dat ik u het bos in stuur. Ik wil u juist niet dat bos insturen, om u de nachtmerries – of erger; trauma’s – te besparen.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Originele invulling, Ton. Je dringt de lezer geen horrorverhaal op, maar prikkelt ieders fantasie om een eigen (veilige) invulling aan het verhaal te geven. gr. Nynke

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ton, wat het nu is geweest, ik weet het nog niet, maar ondanks dat het mss bloedstollend was moet ik erom lachen. Fijne dag.

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ton, toch. :confused: Knap hoor, je zegt alles en tegelijkertijd niets, en nu durf ik het bos niet meer in. Je hebt er een leuke invulling aan gegeven. Tot op het laatst hoopte ik dat je toch iets zou verklappen. Succes met je opgelopen trauma!

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ton, … ik kan alleen maar zeggen: hartstikke leuk. Je verhaal voldoet, volgens mij, prima aan de opdracht. :lol: Ik heb net het verhaal van Yiuiy gelezen, ik zou zeggen neem maar een bittertje om de geur te verdrijven en je zult er wel bij varen!

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Graag gelezen, Ton. Vini, vidi, insomni is leuk gevonden. Alleen weet ik niet hoe ik je HP moet inschatten. Hij lijkt me precies niet bang genoeg. Ik twijfel zelfs aan zijn trauma. Heeft hij wel iets gezien in dat bos? Kan hij geen enkel detail prijsgeven behalve de geur? (Die eigenlijk ook niet precies omschreven wordt?) Wil jouw HP gewoon beweren dat hij het bos is in geweest om stoer te doen tegenover iemand? Of om anderen te overtuigen om daar een kijkje te gaan nemen?

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik merkte dat zelfs de natuur er moeite mee had. Op tientallen meters afstand lieten de bomen en struiken hun bladeren hangen, takken wendden zich af. Zelfs insecten – die niet snel ergens vies van heten te zijn – maakten rechtsomkeert. Ik zag een vogeltje aan komen vliegen, dat zich midden in zijn vlucht opeens op zijn rug draaide en onregelmatig fladderend ter aarde stortte.
Dit is mijn favoriete stukje uit je tekst. Zelfs de natuur sluit zijn ogen voor de horror die je niet wil omschrijven. Verder denk ik dat de luchtige ondertoon ervoor zorgt dat je verhaal nooit echt eng wordt. Maar ik denk dat dat ook niet echt de bedoeling was? Ik ben er in ieder geval blij mee en heb zonder mijn ogen dicht te moeten doen, je verhaal af kunnen lezen!

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ton, Dit is de lezer pesten :D. Ik ga nu dat bos in... zal en moet het weten!
Richard, ik ben er al. Het staat hier vol met riet en kluitjes. @ Ton, leuk hoor!

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Nynke, dankjewel! Het wordt nog leuker als daarna iedere lezer ons deelgenoot zou maken van zijn/haar invulling.

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Thea Josephine, dankjewel! Tja, dan heb je sowieso een slaapprobleem; of je ligt wakker van wat ik daar echt heb aangetroffen, of van nieuwsgierigheid... :D In het belang van je nachtrust kun je dit maar beter laten rusten. ;)

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Meta, dankjewel! Wat dat trauma betreft; mijn therapeute raadde me aan erover te schrijven, dat schijnt te helpen. Ik moet zeggen, sinds ik dit met het SOL-forum heb gedeeld, gaat het stukken beter met mijn nachtrust. ;)

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Riny, Dankjewel voor je advies; toen dat bittertje niet hielp, heb ik en nog een paar genomen. En nog een paar. Ik denk alleen dat de enige die er wel bij vaart, is de plaatselijke slijter. ;)

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi NDD, Dankjewel! Ik zie dat je met nogal wat twijfels en vraagtekens blijft zitten. Hopelijk leidt dat niet tot insomnia. En anders kan ik je het advies van Riny aanbevelen; een bittertje. ;)

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Chantal, dankjewel! Een geruststellende gedachte dat je mijn verhaal hebt kunnen lezen zonder je ogen te sluiten. Ik was anders wel héél benieuwd geweest hoe je het met gesloten ogen had willen lezen ... :D

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
#9 en # 21 @ Ton - Ton - Ton toch! Straks stink je nog een uur in de wind van de drank, en wie krijgt dan de schuld? :( :puke: ;)

Lid sinds

3 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind 'm leuk Ton. Je speelt met de verwachting die door de eerste regels wordt opgeroepen. Je gaat daarop in en toch ook weer niet. Ben het eens met alle mooie dingen die al eerder gezegd zijn.